„Még vannak feladataim” – M. Dr. Losonczy Katalin, a Leopold Mozart Zeneiskola volt igazgatója

0
1517

A Leopold Mozart Zeneiskolában május 2-án, szerda este Róbert György blockflöte estjén Dieupart, Marcello, Telemann, Rameau és Bartók műveit hallgathatták a zenekedvelők. Az est megnyitóját dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalin, a zeneiskola volt igazgatója tartotta, akivel az est apropóján a jövőbeli terveiről is beszélgettünk.

„Ma este egy hagyomány életben tartására, egy húsz évvel ezelőtt kezdődött koncertsorozat különleges állomásához jöttünk itt össze. Róbert György blockflöte művész első koncertje 1998. március 11 – én, az előző évezredben (!) hangzott el a zeneiskolában. Valahogy úgy tekintünk erre az alkalomra, mint Budaörs zenei élete egy bensőséges helyszínének felfedezésére, ahol az elkövetkezendő években egy műhely fejlődött ki: kamaraterem lett kamara- és szólókoncertekkel, kiállításokkal, vendégművészekkel és helyi, itt élő hangszeres művészekkel, valamint pályakezdő, ifjú előadókkal” – kezdte a megnyitót dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalin. „Két olyan hangszeres előadóművészünk van, akik a kezdetektől fogva velünk voltak és vannak a tantestületben. Egyikük Róbert György, aki 1997. szeptember 1-je óta tagja a tantestületünknek.  Ugyancsak azóta van közöttünk és feledhetetlen koncertélményekkel ajándékozta meg közönségünket Szokolay Ádám fuvolaművész, aki szintén itt ül a teremben: a Szokolay család idei hangversenye május 29-én lesz itt a kamarateremben” – tette még hozzá.

Róbert Györgyöt az est folyamán Kecskés Balázs kísérte csembalón és zongorán, valamint együtt muzsikáltak Scheich Dávid ifjú oboaművésszel is. A klasszikus darabok után az est végén moldvai csángó dallamokat is előcsalt hangszeréből a blockflöte művész. A koncert végén a jövőbeli terveiről kérdeztük dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalint, aki január végén átadta pozícióját Soltész Anikónak, de októberig még a zeneiskola címzetes igazgatója.

„A tanév végéig, azaz június 15-éig még vannak feladataim az iskolában, és nagyon élvezem, hogy most több időm van a zenei munkára, valamint természetesen vállaltam az iskola évkönyvének elkészítését is. Évkönyveink komoly értéket képviselnek, hézagpótlóak, mivel nem tudok más zeneiskoláról, ahol ilyen szinten megörökítik munkájukat, az iskola épülését, fejlődését. Reménykedem abban, hogy idén egy úgynevezett jubileumi kiadvány is megvalósulhat, ennek az összeállítása is rám vár még” – mondta lapunknak dr. Madarászné Dr. Losonczy Katalin.

Természetesen további tervei is vannak: szeretne ismét tanulni, tovább képezni magát, és amennyiben a lehetőségek megengedik, szívesen folytatná a zenei munkát az iskolában akár óradíjas tanárként. Emellett szeretne csatlakozni egy komoly kórushoz is, akikkel olyan kórusművek megszólaltatására is lehetősége lehetne, amelyeket eddig nem adatott meg alaposan ismerni és elénekelni. A család is várja, hogy több idő legyen egymásra, közös élményekre, és örökölt dolgaik ápolására.

Interjúnk az új igazgatóval Soltész Anikóval ITT olvasható.