MátrixSuli Budaörs – Egy újabb tanév küszöbén…

0
639

Pedagógusainknak augusztus 9-ével véget ért a vakáció. Kezdetét veszi a közös felkészülés a 2021/22. tanévre. Iskolánk oktatási programját frissítettük, új elemekkel bővülünk.

Iskolánkban nagyobb hangsúlyt fektetünk a fenntartható oktatásra, célunk a:

– iskola szemléletének közelítése a valós élethez,

– természetben-társadalomban-gazdaságban jelentkező ok-okozati összefüggések felismertetése a tanulókkal,

– a felhasználható ismeretek átadása,

– a felelős, önállóan gondolkodni tudó felnőtté válás elősegítése.

Ezen célokat projektoktatást keretein belül valósítjuk meg, hangsúlyt fektetve a tanulás tanulására, a komplex szemléletmód kialakítására, kiemelten fejlesztjük a tanulók önállóságát és probléma megoldási képességeit.

Az élménypedagógia jelen van mindennapjainkban. A játékelemek és játékmechanizmusok integrálásával pedagógusaink minden tanulónkat képesek megszólítani, élmény szinten bevonni a tanulás-tanítás folyamatába.

A játékosság által a diákok saját magukat motiválják az aktív részvételre. Az így megszerzett tudás, mivel élményalapú – messzebbre mutató hatású.

Augusztus hónapban a pedagógusok közösen kidolgozzák a tanév menetét, a projektfeladatokat, átadják egymásnak ismereteiket, új készségeket, új módszertani elemeket sajátítanak el, hogy szeptemberben ismét elvarázsolhassák diákjainkat.

A gyerekeknek üzenjük: „Pihenjetek sokat, töltődjetek energiával, napfénnyel, baracklekváros kenyérrel, olvassatok, amikor csak tehetitek és kedvetek van hozzá, mozogjatok, társasozzatok, szerezzetek ezer meg ezer élményt.

Már alig várjuk, hogy szeptemberben láthassunk benneteket – hogy mekkorát nőttetek, hogy meghallgassuk élménybeszámolóitokat.”

Iskolánk 1-6. osztályaiba, a még szabad férőhelyekre folyamatosan várjuk az átjelentkező tanulókat.

Játékos felvételi foglalkozásainkra augusztusban is lehet időpontokat foglalni.

www.matrixsuli.hu

Tel.: 70/770-2256

Korábbi cikkeink az iskoláról: ITT érhetők el.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here