ELMARAD: Magyar állapotok – verses önérzet egy részben: verses est lesz a könyvtárban

0
708

Frissítés: A könyvtár mai közleménye alapján a program technikai okok miatt elmarad. (2018.06.01.)

A Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárban 2018. június 6-án este 18.30 órakor megrendezésre kerül a Magyar állapotok című verses est a Budaörsi Latinovits Színház rendezésében.

Az estre a belépő 2000 Ft, melyet a könyvtárban, a felnőtt olvasószolgálatban lehet megvásárolni nyitvatartási időben.

Rendező: Frigyesi András

Szereplők: Böröndi Bence, Bregyán Péter, Horváth Fanni m.v., Ilyés Róbert, Páder Petra

Zongorán közreműködik: Darvas Ferenc és Darvas Kristóf

„1964 óta nem ok nélkül siker minden évben április 11-én a Költészet Napja. A mindenkori állapotokra érzékenyen és hitelesen reagáló költőink tollát mindenkor felelős gondolkodás, jobbító szándék, hazaszeretet s persze szerelem mozdította írásra. Érthetően, világosan, érzékletesen fogalmaztak. Olyan szerzőktől válogattunk, akik sorsunkról bölcs iróniával, személyes tisztességgel gondolkodnak, bennünket pedig hozzásegítenek a hétköznapok jobb megértéséhez.

Színpadunkon „négy-öt magyar összehajol”, beszélget sorsról, hazáról, családról, szerelemről, hitről – a magyar állapotokról. Az egyes fejezetek között Brahms, Erkel, Liszt és mások zenei gondolatai teljesítik ki a derűt, hitet adó műsort.

Annak örülnénk a legjobban, ha e program hatására minél többen vennének verseskötetet a kezükbe, esténként olvasgatnának elalvás előtt, beszédtémává válna egy-egy költemény otthon és az iskolai folyosókon is a szünetben. Felfedeznék vagy újra felidéznék valódi értékeinket. Mert gondolatébresztőként kínáljuk a történelmi és személyes perspektívákat is felvillantó verseket.” – áll az esemény plakátján.

Az verses esten elhangzó művek szerzői: Ady Endre, Bajza József, Illyés Gyula, József Attila, Kosztolányi Dezső, Madách Imre, Márai Sándor, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, Vörösmarty Mihály, Weöres Sándor

Cím:2040 Budaörs, Károly király utca 20.