Ma van a Szinglik világnapja – ha érintett vagy, ezek a cikkek neked szólnak

0
30

November 11-én tartják a Szinglik napját. Ok, tudjuk, szinte már mindennek van világnapja, miért pont az egyedülállóknak ne lenne! A szinglik napja egy nem hivatalos kínai ünnep, és eredetileg valóban az egyedülálló emberek tiszteletére rendezték meg, mára azonban a világ egyik legnagyobb vásárlási napjává alakult át.

Az ünnepnap ötlete 1993-ban született meg egy kínai egyetemen, amikor négy egyedülálló diák rendezvényt szervezett a velük egy cipőben járók ünneplésére, ami kitűnő alkalmat nyújtott az ismerkedésre, hogy a szinglik párt találjanak maguknak. Azért november 11-et választották, mert a 11. hó 11. napjának egyesei hasonlítanak egy csupasz faágra, és a kínai szlengben ilyen “csupaszbot”-nak nevezik azokat a nőtlen férfiakat, akik nem növesztenek további ágakat a család fára. Ez a rendezvény egyre népszerűbb lett az egyetemen, később pedig szélesebb körben is elterjedt. A közösségi média berobbanásával és azzal, hogy az online webáruházak kihasználták az eseményben rejlő piaci lehetőséget, az ünnepnap hirtelen világszintű eseménnyé vált. A kínai webáruházak ezen a napon az év legnagyobb akcióit hirdetik meg, akár 70%-os kedvezményeket kínálva.

Az ünnepnap neve angolul Singles’ Day (=szinglik napja) vagy Double 11 (= dupa 11), de eredetileg Bachelors’ Day-nek (=agglegények napja) hívták.

Szóval mi most az eredeti ötlethez visszatérve ajánlunk olvasni valót azoknak a szingliknek, akik szeretnének ezen változtatni és szívesen ismerkednének. Pár hete fejeződött ugyanis be a Budaörsi Napló társkeresésről szóló, 15 részes sorozata. Akiknek elkerülte a figyelmét, vagy egy éve még nem volt ez a téma aktuális a számára, ITT újraolvashatja cikkeinket. Akár az utolsó résztől visszafelé, aminek a végére odalinkeltük a teljes sorozatot, vagy időrendben haladva.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here