Ma indul a zöld zsákok átvétele a BTG-nél

0
1031

Az év közben keletkező zöldhulladék számára városunk családi házas övezetének lakói a mai naptól, azaz március 20-tól ingyen vehetnek át tíz darab zöld zsákot a BTG (Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft.) Dózsa György utcai központjában.

Minden regisztrált családi házas övezethez tartozó BTG-ügyfél jogosult felvenni a tíz darab zöld zsákot, ám fontos tudni, hogy aki a szomszédnak, ismerősnek szeretné elvinni további zsákokat, annak ehhez meghatalmazásra van szüksége, amelyet be kell mutatnia átvételkor. Amennyiben valakinek több zsákra van szüksége, az öt zsákot tartalmazó egységcsomagot megvásárolhatja a BTG ügyfélszolgálatán vagy a helyi CBA áruházban.

Március 20-tól december közepéig folyamatosan közlekedik a Zöldhulladék-járat, amely a tavaszi munkák során keletkező gallyakat, nyesedékeket kötegelve (maximális mennyisége nem haladja meg az 1 m3-t), valamint a nyári és őszi időszakra jellemző fűkaszálékot és faleveleket szállítja el a zöld színű, BTG logós zsákban. Az így összegyűjtött növényi maradványok komposztálótelepre kerülnek, ezért tilos a zöld zsákba tenni kommunális hulladékot, sittet és egyéb nem komposztálható hulladékot!

A szabályosan kihelyezett zöldhulladékot, amelyet reggel 7 órára kell kihelyezni a kapu elé, minden héten a szemétszállítási járat napján, illetve egy nappal ezután szállítják el.

(Forrás, illetve további információk: www.btg.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here