Lenvászonból ennyi mindent készíthetsz

0
391
 
Mostanában kényszerűségből is többször vagyunk otthon, ezért egyre többen keresnek új hobbit, tanulnak vagy kezdenek bele valamilyen sportba. Az egyik legnépszerűbb tevékenység a DIY – Do it Yourself, azaz a Csináld magad! mozgalom keretein belül olyan tárgyakat, eszközöket létrehozni, amelyek nem csupán az alkotási folyamat során szereznek nekünk örömet, de az előállítás után hasznos holmikká válnak, vagy akár üzletet is építhetünk rájuk. Nézzük, mit készíthetünk lenből!
 

Vállon hordható textiltáskák

Akármilyen típusról is beszélünk, legyen az vállon hordható, strandra tervezet vagy egy elegánsabb darab, a DIY táskák gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. A vadonat új “Készítsd magad!” hobbink kezdéséhez remek választás, miközben mindannyian tudjuk, hogy nemtől független egyszerűen nem lehet elég táskánk. 

A lenvászon tartóssága, teherbírása miatt a belőle készült táska ideális a vásárláshoz. Ráadásul a lenre nyomtatni is lehet, így ha a majdnem készre varrt terméket elvisszük egy pólónyomtató céghez, akár saját logóval vagy emblémával is elláthatjuk. 

A táskánk kaphat egy extra bevonatot is, hiszen a len önmagában inkább vízáteresztő, mint vízhatlan. Ha azt szeretnénk, hogy esőben is használható, vagy strandra is igazán praktikus legyen az elkészült darabunk, érdemes kívülről poliészter anyaggal beburkolni.

Konyhai fogókesztyű

Egy internetes szabásminta segítségével a lenvászon anyagából izgalmas kinézetű konyhai fogókesztyűt alakíthatunk ki. Ipari használatra persze nem lesz alkalmas, de ha egy meleg tányért vagy bögrét kell megfognunk, azt egy természetes anyagból készült kesztyűvel tehetjük majd meg. A nyomtatás itt is különleges mintákat eredményezhet – csak kreatívan!

Ha üzletet szeretnénk építeni e tevékenységünkre, akkor érdemes vagy közösségi média felületeket vagy kifejezetten kézműves termékek értékesítésére szakosodott platformokat használni. Ez utóbbiak nem csupán webshopok, de számtalan marketing eszközzel is segítik a termékeink promócióját. Ehhez nem kell mást tennünk, mint összeállítani egy prototípust, készíteni róla egy-két szép fotót, ezeket feltölteni a rendszerbe, és máris árulhatjuk a portékánkat. 

(X)

A fotó forrása:

Larisa Blinova / Shutterstock.com