Legyen a lakótelep történetét bemutató helyiség a lakótelepi trafóház?

0
1358
dav

Szeptemberig várják a további ötleteket!

Legyen például könyv-csere vagy adománygyűjtő pont; kávézó, közösségi barkácsoláshoz műhely – néhány ötlet, amelyik az elmúlt öt hét alatt arra a pályázatra érkezett, hogy mi legyen a lakótelepen található, funkcióját vesztett trafóházból.

Július közepén hirdette meg az önkormányzat, hogy új funkciót keresnek a lakótelepen lévő trafóháznak. Valamennyi helyi médium közzétette, a Budaörsi Napló bejegyzését például csak a saját közösségi oldalunkon több mint 12 ezer ember nézte meg, és persze jó néhányan írtak különböző ötleteket.

Hozzánk például a következőket: legyen közösségi téli-kert; ingyenes mini játszóház, ha a játszótéren esik az eső; horgászbolt és kutya-macska eledeles, ha már ott van egy kutyafuttató; éjjel-nappali élelmiszerbolt; közösségi barkácsoláshoz műhely.

A főépítészi irodától is elkértük, hozzájuk mi érkezett: legyen például könyv-csere vagy adománygyűjtő pont; kávézó, a lakótelep történetét bemutató helyiség; művészeti kiskereskedelmi üzlet; zöldséges; bicikli/sport üzlet;  virágüzlet;  becsületkávézó;  egy cserkészcsapat raktára és közösségi tere.

Szeptemberig várják még a további ötleteket, utána megszűrik, és talán még szavaztatnak majd és utána mindenképpen döntenek róla.

Lapunk véleménye szerint – ha már közös tulajdonban van az épület és az önkormányzat nem elsősorban bérleti díjat szeretne érte kapni – olyan közösségi szolgáltatást kellene találni, amilyet egy vállalkozás, egy kiskereskedelmi üzlet nem képes betölteni, és az új helyszín kiegészíti a szomszédban található Közösségi Ház kínálatát.

 

 

Az eredeti felhívás: TERVEZZÜNK EGYÜTT – ÖTLETBÖRZE A TRAFÓHÁZ HASZNOSÍTÁSÁRA

Kedves Lakótelepiek, Kedves Budaörsiek!

Ön szerint hogyan kellene hasznosítani ezt az egykori trafóházat? Milyen funkciót hiányolnak lakókörnyezetükben, amit a trafóházban el tudnának képzelni?

Várjuk ötleteiket a foepitesz@budaors.hu e-mail címre vagy személyesen a Főépítészi Irodán (Városháza, Budaörs, Szabadság út 134., 321. szoba).

Budaörs Város Önkormányzata