Kreatív munkáival nyert a Mesterek Mestere

0
648

Második alkalommal adták ma át a budaörsi Mapei által alapított, a kimagasló építőipari szakmunka elismeréséért járó Mesterek Mestere Díjat. Az acsai Vancsó László (49 éves) burkoló a kreatív munkáival győzte meg a szakmai zsűrit. Az internetes közönség szavazás nyertese pedig a pécsi Magyari Csaba lett.

„A szakmában eltöltött 31 év elismerése ez a díj. Ilyenkor vagyok büszke rá, hogy szakmunkás burkoló lehetek. Ez egy nagyon szép szakma, amivel tulajdonképpen csomagoljuk a házat, a lakásokat. Mindent meg lehet csinálni, csak fantázia kérdése: íveket, hajlításokat, 3D-s burkolásokat, mozaik csodákat. Elkezdtem ezeket a határokat feszegetni. Ma már az olyan kihívásokat, különleges megbízásokat keresem, amitől a többi burkoló elszalad” – mondta a Vancsó László az idei Mesterek Mestere a mai ünnepélyes díjátadón Budaörsön, a Holiday Innben.

 A budaörsi központú Mapei 2015-ben alapította a díjat, hogy elismerje a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó építőipari szakemberek munkáját és javítsa a szakma társadalmi elfogadottságát. Az idén 18 érvényes pályázat érkezett a munkáját mesteri szinten folytató, ma is aktív kőműves és burkoló szakembertől, köztük egy a határon túlról, Szabadkáról.

„Az édesapám villanyszerelő volt. Egy kiváló szakember, akit mindenki tisztelt, őszinte megbecsülés vette körbe. Az vezérel minket, hogy ezt a megbecsülést adjuk vissza a szakembereknek. Ezzel a díjjal is szeretnénk újra vonzóvá tenni az építőipart a fiatalok számára, mert hisszük, hogy építeni, alkotni a legcsodálatosabb dolog a világon” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Vancsó László pályamunkái az alábbi linken tekinthetők meg: http://bit.ly/2fWXP0g, http://bit.ly/2ggs1Ec

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here