Kisújfaluról jöttek a Csikibe táborozni

0
698

Nagyon jól éreztük itt magunkat, sok barátot szereztünk

Ezen a héten Budaörs testvérvárosából, Kisújfaluról és Magyarkanizsáról is érkeztek gyerekek a Csiki nyári táborába. „Mivel nagyon szeretjük a hasunkat, ezért idén az olasz főzőtábort választottuk” – számoltak be lapunknak.

„Jó érzéssel tölt el minket, amikor közeleg a nyár, és nem azért mert vége a sulinak, hanem azért mert mi is helyet kapunk a Csiki Pihenőkert nyári táborában. Három éve rendszeresen látogatjuk a tábort, amikor lehetőségünk nyílik rá. Mivel nagyon szeretjük a hasunkat, ezért idén az olasz főzőtábort választottuk. Edit néni (Mester Edit – a szerk.) vezetésével megtanultuk a különféle olasz ételek, mint a pizza, a lasagne és sok más finomság elkészítését. Napközben sok izgalmas programban veszünk részt. Délután – miután a napközisek elmennek – kezdetét veszi a nagy számháború és a félelmetes ‘farkasvadászat’. Éjszakánként jurtában alszunk, amiben nappal meleg van, viszont este elég kellemes az alvás. Minden évben sok élménnyel megyünk haza. Reméljük jövőre is sok szeretettel várnak vissza minket” – számoltak be lapunknak a 14 éves Szabó Tünde, Mátyus Eszter és Lovács Shannon.

„Amikor megérkeztünk vasárnap délután a táborba a kisbusszal nagy szeretettel fogadtak bennünket. Beköltöztünk a jurtákba és utána a tanító néni körbevezetett minket vacsora előtt. Minden reggel tornával kezdtük a napot, majd sokat játszottunk és tanultunk a természetbúvár fürkész táborban. Az egyik kedvenc játékunk a számháború volt, de az esti „farkasvadászat” is tetszett. Minden nap kirándultunk, növényeket és állatokat figyeltünk meg. A Törökugratót sok szép kristályt gyűjtöttünk. Voltak feladatok, amiket mikroszkóppal  és  tablettel oldottuk meg. A veremházban szabaduló szobában is voltunk, ami nagyon élvezetes volt, de sajnos egyedül nem jutottunk ki” – ezt már a kisebbek tették hozzá.

„Nagyon jól éreztük itt magunkat, sok barátot szereztünk. Sajnáljuk, hogy ilyen gyorsan véget ért a móka.”

U.I. „Szuper volt a tábor.”

Magyarkanizsai gyerekek (10 évesek) és kísérőjük: Bálint Nikolett, Berec Éva, Bodó Panna, Csanádi Fedor, Csanádi Petra, Gazdag Zsófia, Sörös Galatea és Danyi Zsuzsanna tanárnő.