Kis Könyves Éj a Fantazmagóriában

0
585

„Apró manók táncba fogtak” – jutott eszembe rögvest az egyik kedvenc sorom Gazdag Erzsi Mesebolt című könyvéből, amikor a kisfiammal beléptünk a Fantazmagória néven nemrégi nyílt budaörsi gyerekkönyvesboltba péntek este, amely tömve volt csillogó szemű gyerekekkel és már javában zajlott az éji mulatság. 

A Kis Könyves Éj hatodik éve a független könyvesboltok ünnepe, most ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez csatlakozott a budaörsi “Fantazmagória” gyerekkönyvesbolt és foglalkoztató kuckó is több budapesti és vidéki helyszín mellett. Ez az este arról szól, hogy különböző kulturális programokkal felkeltsék az emberek figyelmét a könyvek iránt és bevonzzák a könyvesboltokba az érdeklődőket.

A különleges pénteki estén, április 21-én számtalan család gyűlt össze a városközpontban található mesés boltban, hogy élvezze a vidám előadásokat és a szórakoztató játékokat. Mi a mesehalászatba kapcsolódtuk be, amelyet Miklya Zsolt költő, valamint Németh B. Eszter és Várfalvy Emőke írók tartottak. A gyerekek különféle méretű papírhalacskákat halásztak a maguk szőtt hálóval, amelyekre érdekes szavak (pl.: hiszti, csokoládés, vascica, környékbéli színsárkányok) voltak írva. A mesét maguk szőtték úgy, hogy a halacskájukon lévő szót tartalmazó mondattal vagy mondatokkal folytatták a történetet, ami így meglepő fordulatokat vett. Később verseket és meséket hallgattunk, a kicsik Lackfi János Bedili című versén („Az autó megtöltött egy kukást, megfújt egy focibírót a síp…”) visongtak a legtöbbet, a kisfiamnak még a könnye is kicsordult a nevetéstől. A végén pedig odasúgta: „Jövőre is eljövünk, ugye?”

Az előadás után még folytatódott a mulatság, de mivel már későre járt, mi elköszöntünk és komótosan hazasétáltunk. A kisfiam azóta is újabb és újabb fejezetekkel rukkol elő a színsárkányok hihetetlen életéről a lehető legváratlanabb pillanatokban. 

{gallery}konyves ej{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here