Kicsi a nappalid? Maximalizáld a helyet!

0
208

Az elmúlt évek igencsak felrúgták a hatalmas otthonok trendjeit, egyre többen a kisebb életterek alternatíváit választják. Ha ebben a cipőben jársz, valószínűleg kijutott már neked is a lakberendezési gondokból, merthogy a falatnyi placcok jócskán kihívás elé állítják a leglelkesebb lakberendezői vénával megáldott laikusokat is. Pedig csak azért, mert kicsi a hely, nem kell sutba dobni a lakás díszítésével kapcsolatos álmainkat: egy csomó útmutatás áll a rendelkezésünkre, hogy a maximumra járathassuk a helykihasználást. Érdekel a téma? Akkor tarts velünk!

Könnyű bútorok a kis nappalikba

A tágas megjelenés érzete leginkább a megfelelő színséma használattal érhető el, és azzal valószínűleg mindannyian tisztában vagyunk, hogy a világosabb színek érik el a témában a csúcshatást. Ezenkívül azonban nem árt minél inkább törekedni a funkcionális élettér kialakítására sem. Vajon melyek azok a kreatív alternatívák, amelyek maximalizálhatják egy kis nappali bútorainak elrendezését? Egy biztos, a méretarányos bútorok használata az egyik legnagyszerűbb és legkézenfekvőbb módja annak, hogy kiemeld a teret egy icipici nappalival rendelkező ingatlanban. Kerüld el a terjedelmes darabokat, priorizáld a légies, könnyed enteriőrelemeket. Persze nem utolsó szempont a leleményes tárolás megvalósítása sem, hiszen a rendezettebb megjelenés már önmagában biztosítja, hogy a helyiség ne tűnjön túlzsúfoltnak. Egy tárolóhellyel beépített és ülőfelülettel ellátott kombinált ülőalkalmatosság például szenzációs ötlet. Egy nagy dohányzóasztal ellenében válassz egy kisebb méretű tárolásra is alkalmas darabot, és priorizáld a karcsú, lábakkal ellátott bútorokat a nehezebb megjelenésű berendezések helyett. A komódok kollekciójából is részesítsd előnyben a vékonyabb, finomabb és több fiókos verziókat.

Semleges árnyalatok

Tudtad, hogy a hidegebb, világosabb színek megnyitják és vizuálisan szellősebbé varázsolják a teret?  Válassz tehát erről a palettáról a falak és a nagyobb bútorok tónusaihoz, és vidd el a színek intenzívebb árnyalatait a kiegészítőkkel. Amúgy globálisan is a semleges színséma használata a nyerő, mert a falszínhez passzoló bútorok jobban beleolvadnak a térbe, ezáltal is egy nagyobb szoba illúzióját keltve. Az ülőgarnitúrák és fotelek tárházából részesítsd előnyben az egyszínű kárpitokat a merészebb nyomatok helyett. Inkább a textúrák frontján éld ki magad, itt menj el a kihívóbb kaliberek irányába, és ha úgy érzed, hogy ez a leegyszerűsített színsablon mégsem felel meg az ízlésednek, bármikor feldobhatod egy élénkebb stílust képviselő növény, párna, esetleg egy könnyed rattan bútordarab formájában.

A fotó forrása:
New Africa / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here