Kézzelfogható a Mapei megbízhatósága

0
1788

A – budaörsi központú – Mapei Kft. elnyerte a Bisnode AAA minősítését, mellyel mindössze a hazai vállalkozások kevesebb, mint egy százaléka rendelkezik, amely egyfajta garanciája a rendkívül alacsony pénzügyi kockázatnak.

 

„Sikerünk egyik alapja a pénzügyi fegyelem, ezért is örülünk a minősítésnek. Amikor néhány éve válságban volt az építőipar, a pénzügyi fegyelem és a feszes gazdálkodás volt az egyik oka annak, hogy sikeresen ki tudtunk lábalni. Büszkék vagyunk arra, hogy prudens módon működünk” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Az ÉVOSZ februárban publikált felmérése szerint sokat javult a késedelmes fizetés helyzete, a megkérdezett tagszervezetek 17 százalékánál jelent akadályt az üzleti tevékenységben.

Markovich Béla véleménye szerint még nagyon sokat kell javulnia a pénzügyi fegyelemnek az ágazatban. Nem a vállalkozások lettek jobbak, hanem a problémák lettek mások. Míg korábban a válság és a körbetartozás jelentette a legnagyobb gondot, addig ma a munkaerő- és kapacitáshiány és a gyors növekedés miatti likviditási problémák.

Ezt támasztja alá, hogy az ÉVOSZ felmérése szerint a válaszadók 18 százaléka küzd tőkehiánnyal, 31 százalékuknak pedig a magas munkaadói és bérterhek jelentenek problémát. A szakember szerint éppen ezért ebben a környezetben a pénzügyi fegyelem kiemelten fontos.