Két budaörsi cselgáncsos szereplése Bakuban

0
742

Hat napja zajlik Bakuban az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság, ahol a Budaörsi SC versenyezője, a 100 kilogrammos Ohát Zalán tegnap kikapott második mérkőzésén, így befejezte szereplését.

Zalán júniusban megnyerte a madridi világkupa-viadalt. Most első mecccsén a burundi Fleury Nihozekot 29 másodperces küzdelemben győzte le, és a következő ellenfele a szerb Bojan Dosen volt. A budaörsi dzsúdós eddigi két találkozójukon megverte  riválisát, és a harmadik meccsen is remekül mozgott. Gyakran indított, aktívabb volt ellenfelénél, és a felek egy-egy intéssel kezdték meg az aranypontig tartó hosszabbítást. Ebből 32 másodperc telt el, amikor Dosen váratlanul a földre döntötte Ohátot, aki így kikapott és helyezetlenül zárt.
„Önbizalmat adott, hogy már kétszer megvertem őt, és most is úgy éreztem, hogy kézben van a meccs. A golden score-ban kitámasztottam, azt hittem, hogy állás-föld átmenet lesz, de ellenfelem megkapta a vazaarit” – nyilatkozta utána a 22 éves sportoló.
A világbajnokság másik budaörsi versenyezője a 60 kilós Szabó Csaba, aki egy vereséggel búcsúzott, még a világbajnokság csütörtöki nyitónapján. A magyarok közül őt szólították elsőként a Nemzeti Tornacsarnokban, ellenfele a japán Nagajama Rjuju volt, akitől korábban is kikapott egyetlen találkozójukon, tavaly a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. A kétszeres magyar bajnok most Bakuban szűk két és fél percet töltött a tatamin, mert ekkor harmadszor is megintették, ez pedig az ázsiai ellenfele továbbjutását jelentette.

Forrás: MTI, kép archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here