Két BSC-s teniszező nyerte a legtöbb hazai versenyt

0
958

Az országos szövetség idei Teniszbálján több budaörsi versenyzőt is jutalmaztak január 27-én. Ahogy 2015-ben, 2016-ban is Bukta Ágnesé és Szendrői Lászlóé lett a legtöbb hazai versenyt nyerő cím.

A dobogóra felállni mindig nagyszerű pillanat egy sportoló életében, hiszen azért dolgozik nap mint nap az edzéseken. A sporttársak elismerése azonban szintén jóleső, hiszen elhelyezi őket a „ranglistán”. Van, amelyik sportágban évzárót tartottak, máshol – mint például a Magyar Tenisz Szövetség – évindítót, vagyis bált. Az idén januáer 27-én ezen több budaörsi versenyzőt is jutalmaztak, és ahogy 2015-ben, 2016-ban is Bukta Ágnesé és Szendrői Lászlóé lett a legtöbb hazai versenyt nyerő cím.

Bukta Ágnes 1993. október 29-én született Szolnokon, és nem budaörsi saját nevelésű játékos, de a BSC tenisz szakosztálya sokat nyert vele, hogy 2015-ben ide igazolt. Profi karrierjét 2012-ben kezdte, pályafutása során egyéniben három, párosban két ITF-tornát nyert meg eddig. Élete első WTA-tornája a 2013-as Budapest Grand Prix, ahol szabadkártyával indult.

Ági 2016 Januárjában két versenyt játszott Törökországban, ahol párosban szerzett 1. helyet; márciusban szintén Törökországban 1. helyet és 3. helyet ; áprilisban Győrben a 10.000$ összdíjazású versenyen 3. hely ; augusztusban megnyerte a Palics Opent ( Szerbi ) 10.000$ versenyt; októberben Törökországban 10.000$ 2×2. hely és 1x 1. hely; novemberben Törökország  10.000$  1. hely. Pillanatnyilag a magyar ranglista 5. helyén áll és a Magyar Fed Cup csapat tagja és decemberben a  WTA ranglista 375 helyén állt.

Szendrői László 1992. március 26-án született Budapesten. A budaörsi teniszszakosztály történetének legeredményesebb férfi versenyzője. Amellett, hogy már hosszú ideje az egyesület tagja, a férfi csapat oszlopos és megbízható játékosa,  számos versenyen szerepel nagyon sikeresen. Jelenleg a hivatalos magyar ranglista 7. helyezettje egyéniben. 2015-ben megnyerte a fedett pályás és a szabadtéri Felnőtt Vidék Bajnokságot, a legjobb 8 közé került az Országos Bajnokságon, ahol párosban harmadik helyezést ért el. 2016-ban szintén megnyerte a Felnőtt Vidék Bajnokságot (télit és nyárit egyaránt ) és még két első osztályú bajnokságot, többek között a Hungaro Casing Cupát is.

A szakosztály 2016 éve nagyon sikeres volt – mondta a Budaörsi Naplónak Komáromi Gábor szakosztályvezető és vezető edző. A harmadosztályban szereplő férfi második csapatunk a májusi forduló végén meccsveszteség nélkül az első helyen állt, amit az őszi fordulóban meg is erősített. Az év végén kivívta a másodosztályban való szereplés jogát. A Budaörsi Sport Club Tenisz Szakosztályának női és férfi csapata szintén harmadik helyezést szerzett, tehát bronzérmes lett a Magyar Csapatbajnokság legmagasabb osztályában, a Szuper Ligában. ez a szakosztály fennállásának legeredményesebb éve a csapatbajnokság tekintetében.

Ami az utánpótlás versenyzőinket illeti, voltunk a Korosztályos Vidék Bajnokságon is, ahol legeredményesebb csapatunk a Müller Niki, Kótány Katica duó lett, akik L16-ban (16 évesek) harmadik helyezést értek el. L14- es csapatunk (Babinecz Barbara, Szolek Réka, Semperger Rebeka) negyedik helyezést értek el. Egyéniben Hollósy Laura ( L18) második lett. Müller Niki (L16 ) párosban szintén ezüstérmet szerzett.

A BSC rendezte meg hagyomány szerint a nyáron a Felnőtt I. osztályú Vidék Bajnokságot, ahol a saját felnőtt férfi és női versenyzők is indultak. Szendrői László nyerte meg, Tili Balázs ezüst érmes és Müller Niki szintén második lett a megmérettetésen.

A legfiatalabb versenyzőinket is dicséret illeti, mert szépen haladnak az edzésekkel és versenyeken. Legkiemelkedőbbek: Siklósi Márk, aki fiatal kora ellenére ( hiszen még csak 6 éves, máskor ilyenkor kezdik ezt a sportot) ebben az évben 19 versenyen vett részt. Az ország egész területén pályára lépett már, és van már első helyezése (+2 vigaszági elsőség), van négy ezüst érme, öt bronzérme és ugyanennyi negyedik helyezése. Ez főleg azért kiemelkedő teljesítmény, mert nála két évvel idősebbek között versenyez, és ilyen fiatal korban nagyon sokat jelent, akár az egy év különbség is. Sárközi Richárd Budapesten a MESE Kupán indult, ahol a F12- ben az első szett vesztése után fordította meg a meccset és harmadik lett. Ez élete első érme, majd a következőt Százhalombattán szerezte meg.

Még meg kell említeni a korosztályos versenyzőink közül Semperger Rebekát, aki nagyon szépen halad a ranglistán felfelé (pillanatnyilag a 17. ) annak ellenére, hogy nála egy évvel idősebbek között versenyez, mégis sorra halmozza az érmeket. Müller Nikit pedig már a nemzetközi felnőtt versenyeken is indul és kevés hiányzik a selejtezők leküzdéséhez. Ő pillanatnyilag korosztálya 13. helyezettje a ranglistán, míg a felnőtt magyar ranglista 30 helyén áll. „Sáska Máté is most kezdte a komolyabb versenyzést és nagyon számítunk az ő eredményeire is a jövőben” – zárta az ismertetést az edző.

Gratulálunk a budaörsi teniszezőknek, csak így tovább 2017-ben is!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here