Kerékpáros felvonulás a Föld napja alkalmából

0
952

A Fillari Team Budaörs április 21-én, a Föld Napján 18.00 órakor kerékpáros felvonulást szervezett. A felvonulás célja népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést és felhívni a közúti forgalomban részvevő többi szereplő figyelmét a kerékpárosok helyzetére, valamint a környezetvédelmi értékek közvetítése, a légszennyezés csökkentése. És nem utolsó sorban az is cél, hogy a budaörsi kerékpárosok megismerjék egymást és együtt tekerjenek.

A Budaörsi Fillari Mountain Bike csapat már hagyományosnak mondható tavaszi kerékpáros felvonulását 11. alkalommal rendezte meg. Az egyesület célja, hogy akár sport akár hobbi szinten megismertesse a gyerekekkel, családokkal a kerékpárt, mint sporteszközt, vagy mint közlekedési alternatívát, illetve hogy összekovácsolja a budaörsi bringásokat. „Örülünk, hogy a hideg idő ellenére sok család eljött, és a gyerekek is részt vettek a programon. Élvezték a csapatban való kerékpározást és a rendőri felvezetést, amit ezúton is külön köszönünk”- nyilatkozta Bölcsföldi Csaba a Budaörsi Fillari Mountain Bike elnöke. Gellért Csenge, 5 éves budaörsi kislány 3 hete tanult meg biciklizni, és ez volt az első szervezett felvonulás, amin saját biciklivel vett részt, az édesanyjával együtt. Bölcsföldi Csaba mindenkire oda figyelt és az emelkedőn segített Csengének a könnyebb feljutásban. Én magam pedig pont mögöttük tekertem, így lencse végre kaptam őket az emelkedőn való indulásnál.

18051779 1460882217275716 1580584535 n

Nagyon jó hangulatú közös tekerés volt, ahol nem a táv és az idő számított, hanem az, hogy közösen együtt bicikliztük körbe Budaörs utcáit. 

Az esemény a Post Artnál ért véget, ahol mindenkit vendégül látott az egyesület egy szörpre és pogácsára. A csapat szeretné folytatni a Budaörs környéki hegyekben tavaly elkezdett szemétszedési akcióját, amibe a lakosságot is szeretné bevonni. Legközelebb a Budaörs Fesztivál keretein belül találkozhatnak a csapattal, ahol a kicsiknek játékos feladatokkal készülnek, a nagyobbakat pedig KRESZ teszttel szórakoztatják majd.

Fotók:Petőházi Emese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here