Képzőművészeti foglalkozások gyerekcsoportoknak

0
737

„A művészet élet. Az élet művészet.”

2018.április 23-tól 25-ig a Jókai Napok keretében képzőművészeti foglalkozásokat tart gyerekcsoportoknak Sipos Orsolya képzőművész, múzeumpedagógus.

Helyszín: Jókai Mór Művelődési Központ (Budaörs, Szabadság út 26.)

A részvétel díjtalan. Jelentkezési határidő: április 13.

Bejelentkezés, további információ: sipos.orsolya17@gmail.com, +36 20 5877 444

A bejelentkezéseket korlátozott számban, érkezési sorrendben rögzítjük.

A foglalkozások célja, hogy a gyerekeket bevezesse egy olyan világba, ahol szabadok és önállóak. Az alkotások befogadására való képessé alapot nyújt arra, hogy kreativitásunk sose apadhasson ki. A szépség szeretete és a teremtés megtapasztalása életünk minden területére hatással van. A program vezetője Sipos Orsolya (képzőművész, múzeumpedagógus, a Józsefvárosi Galéria munkatársa). Ezek az alkalmak kipróbálási lehetőséget is nyújtanak a 2018 őszétől induló, rendszeres képzőművészeti programunkhoz.

A foglalkozások:

Víz alatti bábszínház – tengeri foglalkozás óvodásoknak

Időpontok ovisoknak (50 perc): április 23. hétfő és 24. kedd 9.00, 10.00 vagy 11.00 órától

„Milyen elem a víz, mi a kapcsolatunk vele és milyen azoknak a lényeknek az élete, melyeknek a sós tenger az otthona?  Fogtál már ásókagylót, tengeri sünt, csillagot? Itt megteheted. A magunk alkotta bábokkal el is játszunk egy rövid történetet…”

 

A négy őselem

Időpontok kis- és nagyiskolásoknak (60-90 perc): április 25. szerda 9.00, 11.00 vagy 14.00 órától

A régi görög filozófusok „arkhénak” nevezték azt, ami mindennek az alapja. Volt, aki a vizet, volt aki a tüzet tekintette minden dolog és az élet forrásának. És volt aki a „határtalant”… Megvizsgáljuk, hogy e négy elemmel milyen kapcsolatunk van, mik jutnak róluk eszünkbe, s milyen érzések, színek, formák, hangok, mozgás és történetek születnek belőlük. Nagy papírlapokon jelenítjük meg a négy őselemet, s a végén az egész csoport egy nagy képet vihet haza az osztályba.