Képviselői hírek a 4. választókörzetből

0
290

Az elmúlt hónapokban is több minden történt  Budaörs keleti részén a Budapesti út- Alsóhatár utca – az autópálya és a Clementis utca által körbe fogott 4. választókörzetben.

A járvány miatti több mint 100 milliós városi kiadások és a településünket nagyban sújtó kormányzati elvonások ellenére is  próbálunk- ha csak fékezetten is –de fejleszteni, illetve a kisebb és indokolt lakossági panaszokat lehetőleg gyorsan orvosolni. Ez nincsen másképpen az én  körzetemben sem.

Több éves ígéret vált  valóra a nyáron  a Kesjár iskola közvetlen közelében a Hajnal utcai lakosok számára.  Az első ütemben csatorna korszerűsítés zajlott , majd pedig útépítési és vízelvezetési munkálatok történtek. A közműépítést követően a Hajnal utca az Aradi utcától végig, és az Őszibarack utca a Hajnal utcától a Föveny utcáig új aszfaltburkolatot kapott az útalap megerősítésével, szegélyekkel és a vízelvezetés megoldásával, valamint új parkolási lehetőségekkel.

Szintén jó hír, hogy az Őszibarack utcában a  Föveny utca és a Kesjár iskola előtti zebra között járda épült közel 100 m hosszan azért, hogy a gyerekek minél biztonságosabban tudjanak eljutni  az intézménybe immár az Őszibarack  utca mindkét oldalán. Ezzel párhuzamosan a környéken öt darab gyermekek forgalmára felhívó tábla került kihelyezésre.

Több utcában is zajlottak-így a Szellő és az Őszibarack utcában-fa visszavágási illetve gallyazási munkálatok. Szigorúan a főkertész felügyelete alatt történt munkák többek között baleset megelőzés illetve  az elektromos vezetékekre történő ránövés miatt történtek. A Kesjár iskola melletti játszótérhez új virágláda került a zöldfelület megóvása miatt.

Hatalmas területen, bekerítve, a gazdák összes igényének megfelelően , nagyon korszerű és víztakarékos itatóval, a BTG állandó felügyelete alatt és saját házirenddel véglegesen elkészült az Aradi utca végén lévő kutyafuttató. Budaörs más részeiről is szívesen járnak ide a kutyások és fontosnak tartom azt is   megjegyezni, hogy egy nagyon jó közösség is született, akik sajátjuknak érzik a parkot, takarítják és szépítik igényeiknek megfelelően.

A jövőben is keressenek körzetem lakói az elérhetőségeimen!

Tóth Ferenc képviselő

Budaörs Fejlődéséért Egyesület