Kellemesen telt a népmese napja

0
642

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Háznál tegnap ünnepelték a magyar népmese napját. Volt gyerekkoncert, meseelőadás, valamint táncbemutatót tartott a Szélrózsa Néptáncegyüttes, illetve az együttes tagjai tánctanítással, közös játékkal emelték a rendezvény színvonalát. De az érdeklődők megtalálhatták az ilyenkor szokásos népi játékokat, simogatnivaló állatokat és süteménykészítésben is részt vehettek.

Vasárnap délelőtt tízkor kezdődött a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház rendezvénye, melyet minden évben szeptember utolsó vasárnapján tartanak meg, mely legközelebb esik az eredeti magyar népmese napjához, ami szeptember 30-a, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének napja. Hagyományosan a művelődési ház udvarán és az előtte lévő szervizúton rendezik meg ezt az eseményt évről-évre, így volt ez most is, már csak a járványhelyzetre való tekintettel is. Kora reggel még borús volt az idő, de a gyerekkoncert már napsütésben kezdődött, így a Katáng zenekar előadását nem akadályozta semmi.

A koncertet követően a szervizúton felállított színpadon a Batyu színház előadását láthatták a jelenlévők, A furfangos székely menyecske meg az ördög című bukovinai mesét adták elő.

A rendezvény utolsó felvonása a Szélrózsa Néptáncegyüttes fellépése volt, melyet közös táncház követett, ahol az együttes tagjai táncot tanítottak kicsiknek és nagyoknak.

 

A gyereknek szánt rendezvények  elmaradhatatlan kelléke, az állatsimogató és pónilovagolás, valamint a népi játékok tárháza is elérhető volt a résztvevők számára.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here