Kellemesen telt a mozgáskorlátozottak egyesületének karácsonyi ünnepsége

0
608

A mozgáskorlátozottak egyesülete Budaörs első és máig az egyik legaktívabb civilszervezete. Több mint száz tagjuk van, és az éves legnagyobb nyitott rendezvényük minden ősszel (2020-ben szeptember 26-án lesz) az Empátia nap, illetve a majdnem legnagyobb zárt körű rendezvény a karácsonyi vacsora, melyre az idén tegnap délután került sor.

Fodor Judit, az egyesület elnöke miután egy gyors taggyűlésen megszavaztatta egyebek között a tagdíj 1500 forintra való emelését, illetve hogy milyen helyekre szeretnének a klubtagok jövőre kirándulni, röviden összefoglalta az idei évet, sikeresnek értékelve. Bár az anyagi lehetőségeik az önkormányzattól kapott támogatással együtt is szűkösek – hangzott el -, plusz fizetni a programokért nem kell, mert ha kevesebb a pénz, kevesebb programot szerveznek.

A tegnap délután a Tulipán kvartettnek (akik egyik tagjuk betegsége miatt most hárman jöttek el) köszönhetően szép karácsonyi és az ünnephez kapcsolódó dalokkal kezdődött és ért is véget.

Közben a résztvevők jóízűen elfogyasztották a két tagtársuk által készített finom vacsorát, majd körbe jártak a süteményes dobozok, szintén saját készítésű finomságokkal.

Az egyesület jövő évi terveiről megtudtuk, hogy a klubnap továbbra is keddenként 15-18 óráig lesz, a nyitó alkalom tehát január 7-én. Majd lesz közös új év köszöntő, havonta egy zenés délután, és több buszos kirándulás a tagok kifejezett kérésére gyógyfürdőkbe. Egyebek között Ceglédbercelre és a kedvenc Agárdra.

Aki szeretne az egyesülethez csatlakozni, az tehát jövőre valamelyik kedden 15 és 18 óra között menjen el a Szabadság úton a művelődési ház mögött (a bejárat mellette) található nyugdíjas házba.

A fotókért köszönet Veiland Gyulának!