„Kedves egészségére!” – almaosztás volt Auchan-módra

0
1439

Az Auchan Retail Magyarország ma „Nyitottság nap”-ot tartott, ami egy önkéntes program és a jövőben évente négy ilyet szerveznek.

A lényege, hogy a cég munkavállalói a köz javára tesznek valamit azokon a településeken, ahol az áruházaik vannak. Ma Idared almával kínálták a járókelőket, Budaörsön az Auchan gyalogos bejáratánál a buszvégállomáson és a Templom téren. A terveik között az is szerepel, hogy nonprofit szervezeteknek – elsősorban olyanoknak, amelyek az egészségért és a környezetvédelemért tesznek – segítenek önkéntes munkával, a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

A Templom téri buszmegállónál futottunk össze Bócsi Rita HR vezetővel,  a budaörsi esemény fő szervezőjével, akitől megtudtuk, hogy a cég minden munkaterületéről jelentkeztek résztvevők. Az is kiderült, hogy ez ténylegesen a cég felajánlása, hiszen a dolgozóik munkaidőn belül, tehát a fizetésükért önkénteskedhetnek. Hogy kinek a javára, arra bárki tehet javaslatot. A Templom téren ott volt Boronkay Péter ismert paratriatlonista is, aki a megváltozott munkaképességűeket képviseli, mint az Auchan jószolgálati nagykövete, és aki az arcát is adta e karitatív tevékenységhez.

A budaörsi járókelők különböző módon reagáltak az almaosztásra. A legtöbben örültek neki és megköszönték, de ez inkább az idősebbekre és a hölgyekre volt jellemző, illetve a tizenévesek közül is a lányok voltak nyitottabbak. Néhányan azonban elzárkóztak attól, hogy átvegyék a felkínált almát, volt, aki magyarázat nélkül, más furcsa kifogásokat keresve. De akadt olyan is, aki helyben, jóízűen elfogyasztotta. Alighanem sokan nem is figyeltek arra, hogy itt és most valóban csak ajándékot kapnak, amiért nem várnak tőlük cserébe semmit, sem adományt, sem valamilyen petícióra aláírást.

Ugyanakkor akadt például egy munkába tartó óvónéni, aki jelezte az önkénteseknek, hogy a gyerekek szívesen fogadnák az almát, ezért mindjárt el is vittek a közeli Csicsergőbe egy rekesszel.

Ahogy elmúlt a reggeli csúcsforgalom az idő múlásával az önkéntesek egyre jobban belemelegedtek a szívélyes adakozásba, még a városi ingyenes kisbuszra is felszálltak az almaosztás erejéig, ahol az utasok mosolyogva fogadták őket.

Összességében elmondhatjuk, hogy ma délelőtt az Auchan munkatársai többeknek szerzett jó napot, és az almában lévő vitaminokkal nemcsak a testi, de a mentális egészségünkhöz is hozzájárultak.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here