Jótékonysági koncert volt a Mindszenty iskolában

0
322

A Mindszenty Iskola november 23-án, pénteken este a budaörsi Nepomuki Szent János templomban szervezett jótékonysági koncertet, amely bevételével a kárpátaljai Tiszakeresztúr nevelési intézményét támogatta. A két intézmény között 2009 óta tart az a partneriskolai együttműködésként indult kapcsolat, amely ma már testvériskolai kapcsolattá mélyült.

Az idei alkalom már a negyedik volt a jótékonysági koncertjeik sorában, amelyet ebben az évben Dobsa Aranka, a kárpátaljai intézmény igazgatónője is megtisztelt jelenlétével. Az ünnepi alkalom elején Varga János plébános atya köszöntötte a megjelent szép számú közönséget.

Szabó István, a Mindszenty igazgatója a megnyitójában kiemelte, hogy az intézményének teljes közössége fontosnak tartja a rászorulók támogatását. Az intézmény kiemelt nevelési célként tekint a magyarságtudat, a hazaszeretetre nevelésre. Ennek a célnak az elérésében nagy szerepe van a testvériskolai kapcsolat a kárpátaljai iskolával.

Az igazgató köszöntő szavai után Dobsa Aranka felelevenítette, hogy az elmúlt évek alatt a budaörsi közösség önzetlen adakozásának köszönhetően megújulhatott iskolájuk fűtésrendszere, egy sor technikai eszközt tudtak beszerezni. Emlékezett azokra a közösen megélt csodálatos élményekre, amelyek során szinte egész Magyarországot bejárták együtt.

Az est nyitányaként Petrás Mária, Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes énekelt csángó népi és vallási éneket.

A műsor további részében a Mindszenty és a Leopold Mozart zeneiskola tanítványai adtak nagyszerű élményt nyújtó kulturális és komolyzenei koncertet.

Írta: Sz. I.