Jön!!! Szerelmi 7Próba

0
988

Újra lesz Szerelmi 7Próba a Budaörsi Párkapocs Egyesület szervezésében az idén is, az elmúlt évekhez hasonló tartalommal. Sok-sok közös élmény a társaddal egy vetélkedő keretében. A programsorozat 2018. február 7-én a PostArt-on dr. Mihalec Gábor előadásával kezdődik.

Miért? A szerelemnek múlnia kell?

Nem feltétlenül, sőt, a kapcsolatunkat ápolva szerelmünk mélyülhet, a közösen megvívott csaták erősebbé és gazdagabbá tehetik azt. A boldog párkapcsolat, házasság nem reménytelen vállalkozás, vannak mélységek, de vannak gyönyörű magasságok is.

De magától nem megy. Magától csak a gaz nő. Ahogyan sok energiát fektetünk a vállalkozásunk fejlesztésébe, hajtunk a munkahelyi előmenetelért, ahogyan gondozzuk a növényeinket, eddzük testünket, karbantartjuk az autónkat, a társunkat szintén karban kell tartanunk, átvitt értelemben és szó szerint is. Az örök szerelem titka: állandóan szerelem, vagyis javítgatom, ha valami nincs rendben, gondozom.

De hogyan? És mikor? Fáradt vagyok, sok a teher rajtam, pénzszűkében vagyunk, és a gyerkőcök leszívják az erőinket…

Kik vagyunk? Egyházközségünk jegyesoktató munkacsoportjából alakult Budaörsi Párkapocs Egyesületünk non profit, civil és közösséget építő kezdeményezés, ahol minden tag díjazás nélkül végzi önkéntes munkáját. A fenti dilemmában igyekszünk a pároknak ötleteket adni a Szerelmi 7próba Budaörsön program keretében a Házasság Hete központi rendezvénysorozathoz kapcsolódva immár harmadik éve.

Hogyan? Hét, tetszőleges időpontban elvégezhető kapcsolat(sz)építő feladatot teljesíthettek a jelentkezők: egy kedves hely meglátogatása, cukrászdában beszélgetni arról, hogy mi az, ami megédesíti, örömtelibbé teszi a kapcsolatot, közös felfrissülés, kikapcsolódás, wellness a budaörsi uszodában, egymás megajándékozása, társasjáték, filmnézés és közös alkotás. Ezek a programok abban is segítenek, hogy a helyi vállalkozókat jobban megismerjék a budaörsiek. Közösségi programokat is szervezünk a jelentkezők számára, ezek közül néhány: dr Mihalec Gábor, elismert családterapeuta tart előadást Titkosügynök technikák a szerelemben címmel, közös helyi alkotóműhelybe hívjuk a párokat (Bonbonárium, KÉsZcsoda), a PostArtban színházi előadást, irányított beszélgetéssel, közös játékkal összekötött borkóstolót szervezünk, filmvetítést az élmények megosztásával. A feladatok teljesítése egy útlevélben követhető.

A programot eredményhirdetés zárja, ahol értékes ajándékokat is kisorsolunk (pl. hétvégi páros utazás teljes ellátással, családi vagy párfotózás, társasjáték, wellness alkalom, és egyéb meglepetések). A Valentin napot követő vasárnapi miséken ünnepélyes keretek között, áldást kaphatnak a párok, hogy kapcsolatuk a jövőben Isten segítségét kérve minél jobban kiteljesedjen, egyre mélyebb, boldogabb legyen.

Hogy sikerült? 2016-ban összesen 49 pár kapcsolódott be a Szerelmi 7próbába, közülük 2 pár teljesítette mind a 7 feladatot: egy négygyermekes és egy hatgyermekes házaspár. 2017-ben pedig 13-mal több, vagyis 62 pár! Szívből gratulálunk nekik, hogy volt bátorságuk belevágni az életre szóló elköteleződés és a nagycsalád „extrémsportjának” nagy kalandjába, és hogy ezen az úton vidáman és lendülettel, szívvel-lélekkel kitartanak.

A résztvevők leveleiből idézünk: „Nagyon jól éreztük magunkat, a végén már szinte lelkiismeret furdalásunk volt, hogy két hét alatt ennyit együtt lehettünk, és ilyen jó dolgokat csinálhattunk együtt. Valóban éreztük, hogy felszította a szerelmünket ez az időszak! Még csak egy gyerekünk van, de máris érezzük, hogy akár egy gyerek is komoly próbatétel elé állítja az egymásra figyelést, és a házastársunk szeretgetését. Erre ez egy tökéletes alkalom volt.”

„Ha nem is volt mindig egyszerű, de szinte kerestük az alkalmakat, hogy mikor tudunk egy újabb feladatot bevállalni. Nekünk mindegyik nagyon testhezálló volt. Jóleső volt, hogy ennyire tudatosan tudtunk egymásra és a házasságunkra figyelni.”

Szeretettel gratulálunk minden résztvevőnek, hogy igyekeznek életben tartani, felszítani a mindennapokban a szerelem tüzét. A programba való bekapcsolódás egy igazi és mély szerelmi vallomás volt a társunknak: fontos vagy számomra, a legértékesebbet adom neked, az időmet. 

Idén hasonló tartalommal szeretnénk újra megszervezni. 2018. február 7-én lesz a nyitóalkalom a PostArtban dr Mihalec Gábor előadásával.

Írta: Bajor Bea

További információk: 06-20-276-1992 és bea.bajor@gmail.com