Jól sikerült a BSC nyílt napja

0
969

Idén is összegyűltek a BSC szakosztályainak tagjai és bemutatták, milyen sportokat is lehet űzni Budaörsön a klub keretein belül.

A városi uszoda épülete sok szeretettel fogadta az érdeklődő gyerekeket, hogy kipróbálhassák ezeket a sportágakat. Már a bejárat előtt találkozhattunk az autó-motor szakosztállyal, ahol egy sportautó mellett felsorakozott cross motorokat és egy quadot tekinthettünk meg közelebbről, sőt, ki is lehetett őket próbálni. Az aulába beérkezve színes lufik várták a vendégeket, a Budaörsi Sport Club logójával. Emögött néhány pingpongasztal, -ütő és -labda állt mindenki rendelkezésére. Az uszoda részen eközben gondtalanul zajlottak az úszóedzések a csobbanni vágyóknak. A pici gyerekeknek, akik elfáradtak játékok és színezők voltak kihelyezve.

A csarnokban a karatésok, atlétikások, teniszesek és dzsúdósok várták az érdeklődőket. Voltak, akik a harcművészeteket, más kihívást keresők a teniszt  gyakorolták elszántan, a túlpörgött csöppségek pedig a végkimerülésig futkároztak és ugráltak. S mindenki arcán lehetett látni, hogy jól érzi magát, ahogy a számára új sportokban felmérhette a tudását és új technikákat tanulhatott. A nap vége felé még egy balesetvédelmi oktatáson vettünk részt és kint crossmotoros meg biciklis mutatványokat láthattunk, illetve a karatésok látványos bemutatóját. Majd a klub vezetői díjakkal köszöntötte a BSC országos és európai bajnokait.

A napra a koronát az tette fel, hogy együtt szurkolhattunk a budaörsi asztaliteniszes női csapatban, akik a Bajnokok Ligájában a franciákkal vívták meg ezt a fordulót.

Összességében a sportágválasztón rengeteg gyerek és felnőtt, sőt, akár idősebb ember is megtalálta az örömet a mozgásban és együtt élvezték ennek a szombatnak a szépségeit.

Kép és szöveg: Kótány Katica

A BSC szakosztályiról ITT olvashatják korábbi cikkeinket, a budaörsi sportolási lehetőségekről pedig ITT.