Ismét földrengés volt ma 18 óra után pár perccel, amit Budaörsön is érezni lehetett

0
495
tájékoztatása szerint ma18:00 után pár perccel újabb, hazánk területén is érezhető földrengés pattant ki Petrinja közelében (M=5.3) „Amennyiben érezte a földrengést, kérjük segítse munkánkat az alábbi kérdőív kitöltésével: http://www.seismology.hu/index.php/hu/foeldrengest-erzett. Lehetséges, hogy honlapunk a terheltség következtében a megszokottnál nehezebben érhető el. Megértésüket köszönjük!” – írják.
Budaörsön elsősorban a felsőbb emeleteken lehetett érezni, hogy enyhén kileng a ház. A csillárok, a felfüggesztett tárgyak mozdultak be olvasóink és e sorok írójának a tapasztalata szerint is.
Bár a 2020. december 29-i földrengés után a szakértők jelezték, hogy még újabbak jöhetnek, az érzékenyebbek számára meglehetősen ijesztő a szédülés érzés és a velejáró rosszullét, hányinger.
Az obszervatórium honlapján írták két napja, hogy „a múlt heti 6,4-es erősségű horvátországi földrengést követően több mint 400 utórengést észleltek a magyar mérőállomások, a legutóbbi, Magyarországon is érezhető rengést hétfőn mérték: a Richter-skála szerint 4,5-ös erősségű földmozgás epicentruma ezúttal is Petrinja városának közelében volt – mondta Kiszely Márta szeizmológus.”