Indul az utakon a tavaszi nagytakarítás!

0
315

Végre reggelente már nem ködre és fagyra, hanem madárcsicsergésre és napsütésre ébredhetünk. Ilyenkor érdemes nekilátni a tél folyamán felgyűlt ház körüli teendőknek, hogy rendben és felfrissülve vágjunk neki a tavasznak. Nincs ez másként a városunkban sem, ahol a BTG március elsején kezdi meg a szóróanyag-eltávolítást a közúthálózatról. 

A tél folyamán az extrém hideg és a jegesedés miatt a BTG (Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft.) útszórógépei sűrűn járták városunk útjait, a kiszórt homokot és zeolitot most össze kell gyűjteniük. A zeolit újfajta szóróanyag, amely télen a felolvadt hólé visszafagyása után is az úton marad, így folyamatosan csökkenti a síkosságot, a tavasz beköszöntével azonban sűrű, sárszerű szennyeződéssé alakul.

A BTG tervei alapján a hétvégi műszakok segítségével és az optimális időjárási viszonyok mellett március végére, április elejére megtisztulnak városunk útjai. Ennek elősegítése érdekében felhívják az érintett területek lakóinak figyelmét, hogy amennyiben meg tudják oldani, segítsék munkájukat és a takarítás időtartama alatt ne parkoljanak az út szélén.

Forrás: www.btg.hu

{gallery}nagytak{/gallery}