Ilyen volt szombaton a Budaörsi Pingpong Napja

0
604

A Budaörsi Sport Club asztalitenisz szakosztálya 2018. január 13-án rendezte meg az immár hagyománynak számító Budaörsi Pingpong Napját.

Délelőtt Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokságára került sor. A versenyen nevezési díj nem volt, remek küzdelmek viszont igen, ráadásul a résztvevők a mérkőzések közötti szünetekben nézhették és tanulhattak az esti ETTU Kupa mérkőzésre rövid  edzéssel készülő francia és magyar csapatoktól. Az amatőr bajnokság díjátadása már az esti program kezdetét jelentette, melynek köszönhetően a versenyen indulók közül sokan megnézték a Budaörsi 2i SC – Etival Clairefontaine ASRTT meccset is.

A továbbjutás két mérkőzésen dől el (a visszavágó január 26-án, pénteken lesz Franciaországban), így a hazai meccsen a budaörsi csapat célja a győzelem volt, annak ellenére, hogy az ellenfél csak idegenlégiósokkal állt fel, míg a Budaörsi 2i SC hagyományosan magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet nemzetközi szinten is. A csapat és a vezetés első számú elvárása az volt, hogy mindenki kihozza magából a maximumot, ami bátran kijelenthető, hogy sikerült.

A több mint 3 órás összecsapás első felvonásaként Pergel Szandra legyőzte román ellenfelét, majd a francia csapat portugál kínaija Nagyváradi Mercédeszt. 1:1-es állásnál Fazekas Mária újból megmutatta, hogy milyen klasszis teljesítményre képes védekező stílusú játékosokkal szemben és rendkívül látványos mérkőzésen 3:2 arányban győzött az orosz Dolgikh ellen, vezetéshez juttatva ezzel a csapatot. A portugál kínai meggyőző játékkal egyenlített Pergel Szandra elleni győzelmével, a döntés az 5. mérkőzésre maradt. A szakvezetés taktikai és játékstílus miatti okokból, előre eltervezett cserét hajtott végre, így Varga Tímea lépett az asztalhoz a román Iacob ellen. Timi 2:1-re is vezetett, azonban a végjátékot a román játékos bírta jobban, így a francia csapat 3:2-re győzött.

A nézők rendkívül színvonalas, nagy csatát hozó sporteseményt láthattak, ahol nagyon kevés hiányzott a bravúros győzelemhez. Csapatunk megpróbálja a visszavágón kiharcolni a továbbjutást, ami nagyon nehéz lesz. Összességében a Budaörsi Pingpong Napja rendezvény sikeresen zárult.

Budaörs Város Nyílt Amatőr Asztalitenisz Bajnokság 2018 végeredménye

Gyerek: 1. Paréj Márk 2. Móczár Sebestyén 3. Lolx Dóra 4. Győrffy Barnabás

Női: 1. Lolx Dóra 2. Mátrai Rita 3. Virág Csilla

Páros: 1. Bata Károly – Bán András 2. Tábori Gábor – Bagi Attila 3. Móczár Sebestyén – Lolx Dóra 4. Tancz János – Szerekes Balázs

Felnőtt Férfi: 1. Bán András 2. Bata Károly 3. Brieger Sándor 4. Tancz János