Ilyen volt ma az Idősek Karácsonya

0
1027

Az Idősek Karácsonya, ami az idén ma délelőtt volt a művelődési házban, Budaörs Város Önkormányzatának zenés-műsoros ajándéka a városban élő nyugdíjas korúak számára, és csaknem tízéves hagyományra tekint vissza.

A karácsony jó alkalom, hogy az emberek a hétköznapoknál kicsit jobban odafigyeljenek egymásra, és számára is fontos, hogy ilyenkor a szerettei között legyen illetve meglátogassa idős édesapját – Wittinghoff Tamás polgármester ezekkel a szavakkal üdvözölte az időskorúakat ma délelőtt a Jókai Mór Művelődési Központban, ahol az Idősek Karácsonyán. Kiemelte Kövesdi Gabriella, a szociális és egészségügyi iroda vezetőjének egész éves munkáját, akihez szerinte legyen idős, vagy fiatalabb, minden szociális problémával küzdő bizalommal fordulhat és közösen megtalálják a megoldást.

Majd ajándékkosárral köszönte a budaörsi nyugdíjas klubok vezetőinek is az egész éves fáradhatatlan munkát. Ők: Forgó Ibolya, a Budaörs Városi Nyugdíjas (Közhasznú) Egyesület elnöke, Frank Istvánné Anikó, a Budaörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület elnöke, Jelen Károly, a Bobák Bálint Nyugdíjas Országjáró Klub elnöke, Harkai Péter nyá. ezredes, a Magyar Honvédség Nyugállományúak Budaörsi Tagozatának vezetője és Fodor Zoltán Ferencné Judit, a Mozgáskorlátozottak Budaörsi Egyesületének elnöke (akinek nevében a csomagot Ecseri Imréné Erzsike vette át).

A zenés műsorban 30-40 évvel ezelőtti slágerek hangzottak el, amelyeket a közönség nem egyszer együtt énekelt a fiatal előadókkal.

Az ünnepséghez kapcsolódóan az önkormányzat ilyenkor juttatja el az idős rászorulóknak az egyszeri 10 000 Ft-os támogatást, amit Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló 53/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete szabályoz. Az kapja, aki Budaörsön bejelentett lakóhellyel rendelkezik, betöltötte a 70. életévét, saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rokkantsági ellátásban vagy időskorúak járadékában részesül, ami nem haladja meg a 110 ezer forintot.