Ilyen volt a 7. Vivace Táncforgatag

0
205

Június 12-én, vasárnap este a Budaörsi Városi Uszoda, Sportcsarnok és Strand adott otthont a hetedik Vivace Táncforgatagnak. A pandémia miatt két év kihagyás után léphetett végre újra ebben a formában együtt a színpadra az a hat egyesület és tánciskola, akik összefogtak, hogy a tanulók évzáróját ilyen színvonalasan ünnepeljék meg. A Vivace Táncforgatag egy igazi jutalomjáték mind a fellépőknek, mind a közönségnek. Minden arcon örömteli mosoly ragyogott, sokszor a tömött sorokban ülő közönség is hangosan tapsolta az ütemet egy-egy tánc közben. A lelátón üres hely nem maradt, a lépcsőkön is sokan ültek, teltház előtt mutathatták meg a tudásukat a tanulók.

Megszakítás nélkül ment le negyvennégy tánc, közvetlenül egymás után, voltak egyszemélyes, páros, és csoportos előadások is. A szereplők felkészültsége és a produkciók változatossága elvarázsolt mindannyiunkat erre a két órára, öröm volt végignézni. Láthattunk jazz balettet, cheer dance-t és show táncot. Dicséret illeti a kihangosítást és a fényeket is, mert minőségi, profi munka volt, kitűnővé tették az estét.

Érdemes megjegyezni minden résztvevő iskolát, mert egyformán remek előadást mutatott be az összesen csaknem háromszáz előadójuk, óvodástól az ifjú felnőttig:

  • Budaörsi Vivace Táncegyesület
  • Budaörsi DSE Aerobik, Ritmikus Sportgimnasztika
  • Marcipán Tánc és Fitnesz Közhasznú SE
  • Musztáng Sportegyesület
  • Panic Crew Hip Hop Tánciskola
  • Testnevelési Egyetem Sportegyesület Cheerleading Szakosztály

Vissy Annát, a Budaörsi Vivace Táncegyesület alapítóját, a Táncforgatag fő szervezőjét kérdeztük a gálaesttel kapcsolatban:

A pandémia miatt két év kimaradt a hatodik Táncforgatag óta. Okozott ez a kényszerszünet nehézséget az “újrakezdésben”? Két év kihagyás után ugyanúgy össze tudták hozni, mint 2019-ben, vagy valamin változtatni kellett? Nehéz az anyagi fedezetet előteremteni?

A pandémia okozta nehézségek mindenkit utolértek és ez nálunk sem volt másképp. Az idén az okozta a legnagyobb nehézséget, hogy elő tudjuk teremteni a Táncforgatag pénzügyi hátterét, hogy a hozzátartozók számára továbbra is ingyenesen legyen látogatható a rendezvény. Ez kiemelten fontos számunkra, hiszen a családokra igen nagy megterhelést ró az egész éves versenyidőszak, ami szintén nem kis anyagi igénnyel jár. Úgy gondoljuk, hogy a szülők és hozzátartozók egész éves fáradozásait így tudjuk megköszönni, illetve viszonozni számukra. Ami a változtatást illeti: kisebb költségvetéssel szerveztük meg az idei gálánkat.

 Ki szponzorálja az eseményt?

A Vivace Táncforgatagot a kezdetek óta támogatja Budaörs Város Önkormányzata, illetve 2017 óta a budaörsi székhelyű Veolia Energia Magyarország Zrt. Nekik köszönhetően tudjuk minden évben megrendezni és a fellépő csapatok kiemelkedő hang- és fénytechnikát biztosítani.

Az első Táncforgataghoz, vagyis az induláshoz képest kik maradtak el? Csatlakoztak új csoportok?

– Az első Táncforgataghoz képest az “alap” gárda nem változott. Néha igyekszünk egy-egy meghívott vendéggel is színesíteni a repertoárt, de úgy gondolom, hogy ezek a csapatok egyedül is megállják a helyüket egy egész estés gálaműsorban.

Meghívással lehet részt venni, vagy bárki jelentkezhet? Esetleg már megvannak a kiépült kapcsolatok?

A résztvevők meghívás alapján vehetnek részt, de ami a legfontosabb, hogy legyen Budaörsön oktatott csoportjuk. Ez alap kritérium. A kapcsolatokat mondhatom “ezer éves barátságoknak” is, hiszen az oktatók, akikkel együtt dolgozunk, mind budaörsiek és sokszor vagy egy általános iskolába jártunk, vagy a gimnáziumban találkoztunk, esetleg még jártunk is egymás óráira.

Egy-egy csoport mennyi időt kapott? Volt valami idő- vagy produkciószám korlát?

Idén először nem volt időkorlát, vagy hogy hány produkcióval léphet fel egy egyesület. Annyira örültünk, hogy újra megszervezhettük a Táncforgatagot, hogy mindenki hozhatott minden produkciót.

Lát fejlődést, vagy fejlődési irányt az évek alatt a produkciókban? Van a táncban aktuális divat?

Úgy gondolom, hogy minden évben történik fejlődés, de ha az első Táncforgatagot veszem alapul, akkor rengeteget változott és fejlődött mindannyiunk stílusa. Aktuális divatról szerintem nem beszélhetünk ezeknél a csoportoknál, de úgy érzem a zenei világok és egy-egy tánc hangulata tükrözi az adott év hangulatát.

Induláskor mi volt a fő cél? Ez változott azóta?

Az induláskori célunk az volt, hogy bemutassuk, hogyan lehet óvodás kortól a tinédzsereken át a fiatal felnőttekig magas színvonalú gálaestet megvalósítani. A fiatalok számára megadni a lehetőséget, hogy ekkora közönség előtt mutathassák meg milyen tehetségesek, hiszen ez a legnagyobb elismerés számukra.

A Vivace Táncforgatag fellépői méltán lehetnek büszkék a teljesítményükre. Sok száz néző vasárnap estéjét tették varázslatossá, alig várom, hogy jövőre láthassam a következőt! Köszönöm a színes élményt, örülök, hogy ott lehettem!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here