Így zajlik az Októberfest a Szent Benedek Iskola udvarán

0
946

Nagyon jó hangulatban és remek időben zajlik (bár a biztonság kedvéért sátor alatt) az Első Budaörsi Októberfest a Szent Benedek Iskola udvarán.

Tegnap délután a Budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében (a megnyitót Boros György a BNNÖ elnöke és Bese Gergő atya, a Szent Benedek iskola lelkésze tartotta) volt aprók tánca (ovisok és alsó tagozatos iskolásoknak), kézműves foglalkozás, többek között Gulyás Boglárka festőművész vezetésével, tánctanítás és ismerkedés a német kultúrával. Ez utóbbihoz egy kérdőívet is ki kellett tölteni, amelyen a szürettel és régi foglalkozásokkal kapcsolatban szerepeltek kvíz kérdések.

Este pedig a hamisíthatatlan bajor hangulatról a Die Adlersteiner zenekar gondoskodott sramli zenével, de kívánság szerint volt rock and roll és klasszikus táncos slágerek is elhangzottak. Minőségi csapolt sör, bajor virsli és sült kolbász is szerepelt a kínálatban.

Ma, azaz szombaton ismét 15 órakor lesz a kapunyitás és a további színes programokról már a Szent Benedek Iskola egyesület gondoskodik, mint szervező. A résztvevők pedig a rendezvény teljes bevételével a Szent Benedek Alapítványt támogatják. (A támogató jegyek ára a helyszínen 1 500 Ft.)

(Vasárnapi frissítés: szombaton, ha lehet, még igazibb októberi fesztivál hangulat kerekedett – a szerk.)