Így ápoljuk fogainkat!

0
410

A fogaink részben örökölt tulajdonságokkal rendelkeznek, és nagyban befolyásolja épségüket, hogy felmenőinknek milyen típusú volt fogsoruk. Annak érdekében azonban, hogy saját szájunkban tisztaság és egészség legyen, mi is sok dolgot tehetünk. Íme néhány ötlet az egészséges fogakért!

Az erős fogakért rágcsálhatunk különféle magvakat, például diót, mandulát, vagy mogyorót, ezek ugyanis fluort tartalmaznak, ami erősíti fogainkat. Emellett természetesen a napi minimum kétszeri fogmosás is elengedhetetlen, de az sem mindegy, milyen fogkrémet használunk hozzá. A legjobb az olyan termékek használata, amik legnagyobb, sőt a legjobb, ha 100%-ban gyógynövényeket tartalmaznak, így akár napok alatt is érezhetően erősödnek és láthatóan fehérednek fogaink.
Érdekes tény, hogy bár nagyon sok embernek vérzik az ínye fogmosás után, mégsem foglalkoznak vele. Pedig a legegyszerűbb orvoslása ennek a tünetnek van, hiszen annyit kell tenni (ha még a vérzés nem olyan régóta jelentkező tényező), hogy C-vitamint juttatunk szervezetünkbe. Ez pedig nem csak ínyünkre, de egész szervezetünkre pozitív hatással lesz.
Szerencsére sokan éreznek magukban késztetést arra, hogy segítsék azokat az embereket, akik fogproblémákkal küzdenek, ehhez azonban nem szeretnének évekig orvostan hallgatók lenni. Erre is van megoldás, hiszen akár egy OKJ-s tanfolyam is elvégezhető, ami által fogászati asszisztensként segíthetik a fogorvosok munkáját.

Ehhez az alábbi oldalon szakmai tájékoztató is található: http://www.2007kapos.hu/fogaszati-asszisztens-tanfolyam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here