Idesüss, repülős bemutató és sok más is lesz szeptember 1-jén

0
1856

A szeptemberi iskolai becsengetés előtti utolsó hétvégén programdömping lesz Budaörsön. Csak az időjárás is legyen kegyes!

Holnap, tehát szeptember 1-jén szombaton lesz a Szabadság út lezárt szakaszán az Idesüss, Budaörs Napja. A nagyszínpadon a Károly király út sarkánál zenés produkciók, az út két oldalán kézműves vásár és újdonság, hogy a városi könyvtár is itt lesz egy installációval.  A Petőfi Sándor utcához közel pedig délután ismét felgyújtanak és persze el is oltanak egy autót a lánglovagok, az életmentő bemutatót pedig a tűzoltók és budaörsi mentőállomás munkatársai közösen tartják. Bővebben az Idesüssről: ITT. Az esemény Facebook oldala ITT.

A Fantazmagória gyermekkönyvesbolt éppen a lezárt szakaszon található, így nem találhattak jobb időpontot a Raktárvásárhoz, ami szintén holnap, szombaton lesz, 9-12-ig. A 12 árus hely, amit egy felújításhoz átmenetileg kiürített raktárukban alakítottak ki, már napokkal ezelőtt elkelt, de vásárlóként fillérekért lehet majd válogatni az elsősorban gyermekholmik között. Az esemény Facebook oldala ITT.

Bár nem része az Idesüssnek, szeptember elsején 19 órától idén is lesz közös salsa és táncoktatás a városháza előtt. Bővebben: ITT.

Szerencsés egybeesés-e vagy sem, azt nem tudjuk, de az I. Budaörsi Air Show „Múlt és Jelen” címmel szintén ezen a hétvégén lesz a 11. kerületben – mert csak nevében budaörsi – Budaörsi Repülőtéren. Jó hír, hogy mégsem kell választani e között és az Idesüss között, mert ez az esemény kétnapos, még vasárnap is tart. Bővebben ITT.

Aki már ma is kimozdulna otthonról, annak délután 3-tól ajánljuk a Zichy Majorban a Hello Dizánj kézműves kiállítást és vásárt. Erről ITT.

S még egy meghívó érkezett vasárnapra: szintén a 11. kerületben lesz a FreeRide Club Sísuli Nyílt Napja, 10-16- óráig. Budaörsi összefoglalónkban azért szerepelnek, mert a sísulit budaörsiek üzemeltetik. A részletek ITT.

Ha már a jövőhétre tervezel, szeptember 8-án többek között:

gyermekfejlesztéssel foglalkozó előadások a TEVE által szervezett Egészségnapon. Erről ITT írtunk.

És a budaörsi kamaraerdei részönkormányzat sportos családi napja, rengeteg programmal. Erről bővebben ITT. Újdonság a szárazúszóbajnokság (erről ITT), ami délelőtt 11-kor kezdődik és előre kell rá jelentkezni, csakúgy mint a hagyományos focibajnokságra.

Hosszú évek hányattatásai után 2003-ban újult meg a budaörsi Kőhegyi kápolna. Ez a szent hely mintegy 100 éven keresztül a Buda- és Pest-környéki hívek szívesen látogatott búcsújáró helye volt. A hagyományt néhány éve elevenítette fel a Wendler Ferenc Alapítvány. A Kőhegyi Búcsút idén szeptember 8-ra tették, és 10 órakor kezdődik az ehhez kapcsolódó szentmise. (Erről ITT olvashatnak.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here