Humoros szösszenetek… (5. rész) – Még 2006-ban történt, a választás napján

0
385

Egyre közelebb van 2022. április 3-a, az országgyűlési választások időpontja, ezért a budaörsi városháza immár nyugdíjas munkatársának humoros írásaiból most egy ehhez kapcsolódó történetet osztunk meg olvasónkkal.

1975 óta minden magyarországi választásban valamilyen szinten részt vettem, sőt még most nyugdíjasként is. Érdekes világ ez, különösen az előkészítés, mert a dolgozók felkészítése, a helyiség biztosítása, berendezése (mert nem úgy van, hogy na ez az iroda jó, hiszen ezt is jogszabályok határozzák meg), és a nyomtatványok elkészítése, bedobozolás, átvetetése és még több oldalnyi „nyalánkság”, mind-mind fontos és érdekes feladat.

Még 2006-ban történt, hogy a nyomtatványok hajnali kiszállításában tevékenykedtem. Ez azzal járt, hogy fél ötkor a hivatalban volt jelenésem, persze nem csak nekem, hanem egy egész csapatnak. Ennek megfelelően hajnali kelés, bepattantam a kocsiba és irány Budaörs. Soha sem szoktam gyorsan menni, nem éri meg, most is a normál sebességgel haladtam, amikor a Sasadi út utáni kereszteződésnél álló ifjú rendőr integetett, hogy kiállni. Kiálltam és jött a formaszöveg, hogy: „Jogosítványt, forgalmit, személyi igazolványt, lakcímkártyát”, és akkor még volt zöldkártya is, tehát azt is kéri ellenőrzés céljából. Nagyon látszott rajta, hogy dögre unatkozott és már rohadtul várja a szolgálata végét, ezt én hat órára tippeltem. Végigvillámlott rajtam, hogy mire ő kiolvassa, kisilabizálja, kikérdez, hogy ki vagyok, tudom-e a nevemet, meg mi járatban vagyok hajnali fél ötkor az utcán, addigra már ki is megy – vagy hiányomban nem – a választási dobozgyűjtemény. És jogos igazam tudatában csak annyit mondtam: „Uram! Én Budaörsre megyek, a mai választás szervezésében veszek részt és tíz perc múlva ott kell lennem, és ott is leszek. Ha kedve van beül mellém, útközben átnézi az irataimat, kedélyesen válaszolok a kérdéseire, majd ha kiment a csapat még vissza is hozom. Vagy felírja a rendszámomat és feljelent.” Rendőröm ilyen szöveggel még nem találkozott, mert elámult,  a szája is tátva maradt egy picikét, a szemüvege bepárásodott, de a továbbiakat már nem láttam, mert index balra, gáz és máris Budaörsön voltam. Pár napig vártam, hogy tán feljelentett, de nem tette. A választások pedig sikeresen lezajlottak Budaörsön is.

A sorozat korábbi cikkei ITT és ITT és ITT és ITT olvashatók.

Írta: Ládonyi János

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here