Ma 18 órakor indul az új budaörsi televízió, a TV2040, ismerős arcokkal

0
447

Ma 18 órakor indul az új budaörsi televízió, a TV2040! Ismerős arcokkal és hangokkal találkozhatunk majd, hiszen a BVTV korábbi munkatársai készítik a műsorokat.  A változás hátterében minden bizonnyal a BVTV tulajdonosi változásának vitatott története áll. A tévé főszerkesztője, Kállai Lajos a TV2040 Facebook oldalán így jelentkezett be: VIDEÓ.

Kállai Lajostól még a következőket tudtuk meg, amit holnap az első adás elején is elmond a nézőknek: “2040 Budaörs irányítószáma, a TV2040 pedig Budaörs új televíziója. Hosszú előkészítés után indul a műsorunk, amit egyelőre csak a Digi hálózatán láthatnak, de bízunk benne hogy hamarosan a UPC/Vodafone és majd a Telekom rendszerén is. De addig is követhetik az interneten is élőben, a TV2040 youtube csatornáján és ott rögzített formában is elérhető lesz minden saját gyártású műsorunk, az adás után nagyjából egy óra múlva. Lesz honlapunk is a tv2040.hu, de nem szeretnénk versenyezni a budaörsi hírportálokkal, így ott nem híreket olvashatnak, hanem a műsorainkat láthatják, illetve azokkal kapcsolatos információkat olvashatnak.

A TV2040, a budaörsi közösség televíziója, működtetőnk közintézmény, a Jókai Mór Művelődési Ház. A televízió létrehozása is közösségi tevékenység volt, jó néhányan segítették a munkánkat fizetés nélkül, azért, hogy méltó televíziója lehessünk a városnak. A stúdió hátterének kialakításában, a berendezésben, az úgynevezett főcímek, feliratok, szóval a látványvilág kialakításában is segítettek. És közösen készül majd a műsor is civil segítőkkel, meg természetesen a nézőkkel, hiszen minden vélemény, javaslat vagy kritika fontos számunkra. Ezeket már most is megírhatják nekünk. Leggyakrabban hét közben, a Hétközben című műsorunkkal jelentkezünk, indulásként a nyári hónapokra és a lecsengő járványhelyzetre tekintettel még csak hétfőnként és péntekenként, aztán szeptembertől sűrűbben. Minden nap este 6 órakor kezdődik az adásunk, napközben ismétléseket és képújságot láthatnak.

A tévé elindításában nagy szerepe volt az önkormányzatnak, köszönet ezért, mégsem kell, hogy a szócsövük legyen. Ezért azt ígérhetjük, hogy kemény, de korrekt kérdéseket fogalmazunk meg.  

Az első műsor vendége a polgármester, akivel a tévé indulásáról, az intézmények újranyitásáról és a város anyagi helyzetéről beszélgetünk, arról, hogy a gépjárműadó elvonása, a tervezett szolidaritási hozzájárulás emelése és a védekezési kiadások miatt válságkezelésre készül az önkormányzat. Utána megmutatjuk hogyan működik most a gazdapiac, illetve hogy hogyan készülnek a nyitásra a Heimatsmuseumban.

Az adás 18 órakor kezdődik, a youtube-on 19 órától lesz publikus, de már most megnézheted ITT.”