Hogyan válasszunk dohányzóasztalt a szalonba?

0
223

A dohányzóasztal használata akkor lesz igazán kényelmes, ha a bútort a sarokgarnitúra méreteinek megfelelően választjuk meg. Milyen szempontokat kell feltétlenül figyelembe vennünk, hogy elégedettek legyünk a döntésünkkel?

Az optimális méretű dohányzóasztal

Talán a leglényegesebb szempont, hogy a bútor ne legyen túl nagy, mivel akkor nehezebben férünk majd hozzá a kanapéhoz, és akadályozhatja a szabad közlekedést a helyiségben. De az asztallap magassága is fontos tényező. Olyan asztalt válasszunk, amely 3–5 centiméterrel alacsonyabb, mint a kanapé ülőfelületének a magassága. Így a dohányzóasztal kényelmesebben hozzáférhető lesz, vagyis jobban fogjuk tudni használni a mindennapokban. Az asztallap mérete sem elhanyagolható kérdés. A szakemberek azt ajánlják, hogy a kávézóasztal hosszúsága a kanapé ülőfelületének felét vagy egyharmadát tegye ki. Így az arányok is megfelelően maradnak.

A tökéletes formájú kávézóasztal 

Szintén lényeges szempont, hogy a dohányzó- vagy kávézóasztal formája is jól illeszkedjen a beltérbe. Ha a helyiségben a szögletes, éles sarkú bútorok dominálnak, a legjobb, ha négyszög, téglalap vagy akár sokszög formájú darabot választunk. Oda azonban, ahol a puha vonalaké az elsőség, a kerek kávézóasztal fog illeni igazán. Persze játszhatunk is a különböző formákkal, és látszólag egymáshoz nem illő berendezési elemeket is összeválogathatunk. Ehhez azonban nagyon jó ízlésre és lehetőség szerint lakberendezési tapasztalatokra is szükség van.

Dohányzóasztal padlófűtéses helyiségekbe

Az asztal kiválasztásánál a praktikum is fontos tényező. Jól szemléltetik ezt a padlófűtéses helyiségek, melyekben vékony, magas lábakon álló bútorokat érdemes használni, hiszen a fűtésrendszer akkor működik a legjobban, ha minél több szabad tér áll rendelkezésre, és a meleg levegő akadálytalanul áramolhat felfelé. Ilyenkor a dohányzóasztalt is körültekintően kell megválasztanunk, vagyis magasabbnak kell lennie, és fontos az is, hogy a lehető legkisebb mértékben „árnyékolja” a padlót.

A fentiekből kiderült, hogy egy kávézóasztal megválasztása is körültekintést igényel, és ilyenkor sem csak a bútor stílusát, formatervezését, hanem a méretét és az alakját is figyelembe kell vennünk. Szerencsére ebbe a kategóriába rengeteg különböző típusú bútor tartozik, ami megkönnyíti a vásárlási döntést.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here