Hogyan szabadulj meg a narancsbőrtől?

0
533

Egyre fiatalabb korban és még akkor is kialakulhat a narancsbőr, ha valakin nincs súlyfelesleg, de bizony nem mutat ilyenkor jól a legszebb fürdőruha sem. Mit tehetünk ellene?

 
A strandszezonra készülve az egyik fő ellenségünk a narancsbőr lehet. Hivatalosabban a cellulit, ami nem más, mint felfúvódott zsírsejt. A jelenség mögött lerakódott salakanyagok, el nem égetett tápanyagok vannak. Kialakulásában komoly szerepe van a laza kötőszövetnek és számtalan, rossz életviteli szokásnak. A vendégeim körében azt látom, hogy egyre fiatalabb korban jelentkezik. Még akkor is kialakulhat a narancsbőr, ha valakin nincs súlyfelesleg, de bizony nem mutat ilyenkor jól a legszebb fürdőruha sem. Ha viszont van egy kis többlet, akkor szinte biztos, hogy narancsbőrünk is van.
Hogyan kezeljük? Nincs egyetlen  módszer, amely minden problémát orvosolna. Minden ember más, ezért fontos a személyre szabott kúra. Az úgynevezett Differenciált Cellulit Terápia (DCT) azonban az egyik leghatékonyabb formája a cellulit elleni harcnak. Ilyenkor négy dolog történik: 1. méregtelenítés, nyiroktréning, a kötőszövet savtalanítása. 2. zsírcsökkentés, epózsír kezelés. 3. kötőszövet feszesítés. 4 a vérkeringés fokozása. Természetesen fontos a kozmetikai kezelés után az otthoni ápolás is, speciálisan erre a célra kifejlesztett termékekkel.
 
 
 
 
 
Írta: Koókné Bordás Andrea kozmetikus