Hóeltakarítási helyzetkép-jelentés a BTG-től – frissítve!

0
1186

Miért akadozik a hó eltakarítása például a Terraparkban, illetve a hegyoldali utcákban? – érdeklődött ma reggel két-három olvasónk a szerkesztőségben.

Bár mi magunk nem tapasztaltuk ezt a városközpontban és a lakótelepen járva, továbbítottuk a kérdést Szabó Imrének az önkormányzati szolgáltató BTG Kft. illetékes vezetőjének. Elmondta, hogy a Terraparkban a Puskás Tivadar utca takarítása tartozik hozzájuk, és „azon folyamatosan megyünk”, a kisebb utcák illetve az irodaházak magánterületén az üzemeltetőnek kell gondoskodnia a síkosítás mentesítésről. A családi házas övezetekben szintén a tulajdonosok feladata a járdák takarítása, míg az úttesten „11 órás havazásnál senki ne várja el, hogy folyamatosan fekete utakat talál, de ma reggel már szinte mindenhol jártunk és rengeteg szóróanyag van kint” – tájékoztatott Szabó Imre. Ami pedig a nagy parkolókat illeti: „középen biztosítunk egy nyomot a Patkó utcai, az önkormányzati és az orvosi rendelő parkolójában, de sajnos azt nem tudjuk figyelni, hogy melyik parkolóban mikor, hány autó áll be, illetve hagyja el, így a helyük valóban havas maradhat” – tette hozzá. A BTG-nél tíz autó dolgozik folyamatosan Budaörsön az utak karbantartásán, ebből kettő szórja a kalciumos szert a fagyás meggátolására a lakótelepen a járdákra. Továbbá 14 ember vesz részt a hólapátolásban, az utak és egyebek között a buszmegállók tisztításában.

A BTG január 9-én kiadott közleménye:

Tisztelt Budaörsiek!

Az elmúlt napi és éjszakai hóesés idején folyamatosan jártak és járnak hóekéink, szórógépeink.

A kilenc céljárművünk megszakítás nélkül dolgozik, hogy a város összesen 250 kilométert kitevő fő-, és mellékútjait síkosság mentesítse.

Prioritást élveznek a sűrű autóforgalommal terhelt főutak, a tanintézmények, az egészségügyi intézmények környéke, és a kereskedelmi csomópontok.

Mivel a síkosságmentesítés kötött forgatókönyv alapján történik, kérjük, hogy legyenek türelemmel, mert egyéni bejelentésekre nem áll módunkban változtatni a járatterven.

Arra kérjük a T. Lakosságot, hogy a helyi önkormányzati rendeletnek is eleget téve az ingatlanok előtti járdaszakaszokat tisztítsák le!

Továbbá kérjük, hogy autóikkal – ha módjukban áll – oly módon parkoljanak, hogy azzal ne akadályozzák a tolólappal felszerelt teherautók munkavégzését! 

Amennyiben az elkövetkező napokban folytatódik a havazás, a fentiekben közöltek maradnak érvényben.

Köszönjük együttműködésüket!

 

Park-, és közterület fenntartási ágazat

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here