Hársfa csemetét ültetett ma a polgármester és a gazdakör

0
1744

Hat hársfa csemetét ültetett ma el ünnepélyesen Wittinghoff Tamás polgármester, Kisberk Balázsnak a budaörsi gazdakör elnökének és Horváth Katalinnak, a gazdakör női tagozata vezetőjének a társaságában. A facsemetét ugyanis a gazdák ajánlották fel, a terület pedig önkormányzati tulajdonban van. Az alkalom a Föld Napja,  ami április 22-én van, de idén vasárnapra esett.

Kamaraerdőn egyébként, szintén ehhez kapcsolódóan április 14-én is volt egy kisebb esemény, akkor a patak környékén a szemetet szedték össze aktivisták. Tavaly ilyenkor pedig Budaörs egyebek között egy kerékpáros felvonulással is emlékezett a nemzetközi jeles dátumra, sőt egy alapítvány közös éneklésre hívta a családokat, egy másik alapítvány pedig szintén faültetést tartott, egy egész éves figyelemfelkeltő program állomásaként. Ilyenekről idén nincs tudomásunk, ahogy iskolai, óvodai meghívó se érkezett ebben az évben. Bár, ha nem is kötötték a Föld Napjához, mindenképpen szorosan kapcsolódik környezetünk védelméhez a Herman iskola jövőhétre, tehát május 5-re tervezett közös udvarfelújítása.

A faültetés, illetve a fásítás, az erdőgazdálkodás, vagy globális méretekben a Föld, a föld és a környezetünk védelme, amiről a Föld Napja szól, sokkal összetettebb kérdés persze annál, mint ami egy ilyen rövid, ünnepi eseményről szóló tudósításba belefér. De nem térünk ki előle, hamarosan jelentkezünk egy komolyabb elemzéssel a budaörsi erdők, zöldfelületek állapotáról.

Addig azonban – legalább két fénykép erejéig – szeretnénk egy kis ízelítő adni abból, hogy a mai falültetéstől néhány száz méterre, a kamaraerdei tónál milyen békések a vadkacsák:

Fotók: Kiss Annamária

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here