Hároméves a gazdapiac, lufikkal ünnepeltek

0
421

A szombati gazdapiacon a szokásosnál is többen voltak ma délelőtt a lakótelepi nagy parkolóban, bár hogy mi a szokásos, nehéz megmondani, hiszen szinte minden héten van valamilyen rendezvényük. Most az apropó, hogy három éves a piac.

Amikor 2014-ben az első alkalommal telt meg a parkoló lezárt szakasza az árusokkal és a vásárlókkal, a szervezőkön kívül kevesen hittek benne, hogy hosszú távú lesz és ennyire népszerű – kezdte köszöntőjét Kálóczi Imre alpolgármester. Azóta több mint 150-szer tudtunk itt vásárolni a Zsámbéki Medence és Térsége Gazdakör kistermelőitől. S hogy a város vezetőit sikerült meggyőzni a piac létjogosultságáról, azt bizonyítja, hogy a képviselőtestületben „már arról megy a vita, hogy mennyivel, milyen módon tudja támogatni az önkormányzat, és nem arról, hogy kell-e egy ilyen a városban. Gratulálok a fő szervezőknek, a Zsámbéki Medence és Térsége Gazdakörnek. S engedjék meg, hogy külön kiemeljem Kisberk Balázst, aki nélkül ez a gazdapiac nem jöhetett volna létre és nem tartana itt. Isten éltesse sokáig a gazdakört, az összes tagját és az összes budaörsi lakost, aki részt vett valamelyik rendezvényen és vásárolt itt”.

Majd – ahogy a műsorvezető mondta – „Budaörs pacsirtái” után Kisberk Balázs is a mikrofonhoz lépett. „Köszönöm, tényleg sok munka van benne, de szerencsére nem egyedül vagyunk, mint gazdakör, hiszen Önök, Ti tartjátok életben ezt a piacot, akik hétről hétre eljöttök és vásároltok, és a különböző programokon részt vesztek. Mint gazdák, mi nem adhatunk át kitüntetést, de főzünk egy finomat, 11 órától gulyáslevessel készültünk. Fogyasszátok szeretettel!” – mondta. Hozzátéve, amit igazán csak a helyi Fidesz belső politikai pártharcát ismerők érthettek (a szerk. megjegyzése): „Bizony a közösségépítés itt kezdődik, nem rozsdás kerítés mellett kell adott esetben hőbörögni, hanem az emberek szavát meghallva, konstruktívan együttműködni, akár a városházával, akár a többi civilszervezettel”. Végül arra kérte a 99 önkéntest, hogy engedjék fel a színes a léggömböket, mint történt az a piac korábbi születésnapjain is. „Illetve aki még az arcfestésen nem vett részt, húzzon bele, amíg van festék. Jó szórakozást kívánok mindenkinek!” – zárta Kisberk Balázs mondandóját.

Cikkeink a második és az első születésnapról:

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/gazdasag/20160528/keteves-a-gazdapiac

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/gazdasag/20150509/egyeves-a-gazdapiac