Három ok, amiért a networking több mint kapcsolatépítés

0
1559

Sokaknak az jelenti a kapcsolatépítést, hogy minél több ismerősük legyen a közösségimédia-felületeken, illetve az üzleti életben a névjegykártyagyűjtés, az értékesítési célú megkeresések. Ám ezek csupán felületes ismeretségek.

 

A networking azonban egészen más, sokkal több, mint kapcsolatépítés!

Az üzleti etikettet alkalmazva megismerkedésnél névjegyet cserélnek a felek, de tegye fel a kezét, aki egy-két héttel később felidéz bármit is a kártya tulajdonosáról! A networking már ott indul, hogy akár a névjegyre is felkerülnek jegyzetek a másik félről, hiszen cél, hogy már az első pillanattól kezdve alaposabb ismertséget készítsenek elő a felek. Így lehet egy kapcsolat több mint egy darab papír.

Bárkivel is találkozzunk, az első mindig a megismerkedés. Bemutatkozunk, elhangzik pár alapinformáció, és sokan ezzel meg is elégszenek, ennyi már épp elég arra, hogy az illetőt bejelöljük Facebookon. Ám ezzel a kapcsolat ki is fog merülni egy ismerős arcban. A networking már a bemutatkozásnál fontos: elég akár egy perc is arra, hogy a legfontosabbakat elmondjuk, de azt tudatosan és összeszedetten kell a másik emlékezetébe vésni.

Sokan azért szereznek kapcsolatokat, hogy a későbbiekben kihasználják azokat saját termékük, szolgáltatásuk értékesítéséhez, egyoldalúan az önnön céljaik megvalósításához. A networking túlmutat az ilyen jellegű kapcsolatok építésén: ugyan jelen van, hogy a vállalkozók a saját vállalkozásuk érdekében igénybe vegyék mások segítségét, de ők is viszonozzák ezt ajánlásadással, elősegítve a partner előrejutását.

A budaörsi BNI csoportban  NETWORING MESTER-ré válhatsz, hiszen hiszen tagjai arra hivatottak, hogy egymást jutalékmentes ajánlásokkal, bizalmi alapon segítve jutassák egyre nagyobb eredményekhez. Ha szeretnéd megnézni, megtapasztalni, milyen lendületes, segítőkész, agilis vállalkozók között eltölteni egy üzleti reggelit, igényelj meghívót a lilla.gady-kayser@bni-capital.hu e-mail címen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here