Gyors rendkívüli testületi ülés volt ma

0
1356

Rendkívüli testületi ülést tartottak augusztus 22-én reggel a budaörsi önkormányzati képviselők.

A nyár ellenére a 15 főből csak ketten voltak távol, Becz György és Tóth Ferenc (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), ők is igazoltan. Napirend előtti hozzászólások nem voltak, viszont egy kis ünnepi aktus igen, ugyanis Premecz Enikő, aki a Jobbik korábbi, lemondott képviselőjének a mandátumát kapta meg, letette az esküt.

A napirendek elsősorban építési szabályozási pontosítások voltak és ezeket rendre  10 igennel és 3 tartózkodással (a fideszes Gáspár Béla, Löfler Dávid és Sokolowski Márk) fogadták el.

Így a BHÉSZ módosítását a Csata utca, Károly király utca és a szerviz út által határolt tömbre, majd a „Budaörs Város Településrendezési eszközeinek módosítása egyes intézményi- és különleges övezeti besorolású területekre vonatkozóan” című napirendet, és végül a BHÉSZ módosítását a Budaörs, Bretzfeld utca – Lévai utca – Komáromi utca – Kenyérgyár utca által határolt területre vonatkozóan.

Meglepő módon a legkritikusabbat, a Frankhegy területére vonatkozó új Helyi Építési Szabályzattal kapcsolatos napirendet 13 igennel, egyhangúlag hagyták jóvá, hozzászólás nélkül. Amire azonban magyarázatot ad, hogy ma még nem zárták le a szabályozási tervek véleményezési időszakát, hanem – tekintettel az ellentmondásokra – meghosszabbították azt. (A lakossági fórumról ITT írtunk.)

Majd az váltott ki némi vitát, hogy tulajdonosi döntést kellett hozni „a BTG Nonprofit Kft. tulajdonában levő 7289/16, a 7289/17 és a 7289/18 helyrajzi számú, természetben Budaörs, Vágány utcában található ingatlanok együttes értékesítésére kiírt pályázat elbírálásáról.” Ekkor ugyanis Löfler Dávid felszólalt, hogy ő ezt nem javasolja, mert ez üdülőövezet és családi házak is vannak itt, és az ott élőket zavarná az ide tervezett autóbusz-karbantartó állomás. Amúgy is a szűk utcán hogyan fognak a buszok közlekedni? – vetette fel. Megkérdezték az ott élőket erről, hogy beleegyeznek-e? – firtatta.

Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezető válaszában elmondta, hogy ott korábban hulladékválogatót akart a BTG építeni, és e helyett szeretne most a HOMM Kft. szerelő és vizsgáztató műhelyt, ami nem hangos és más káros tevékenységgel sem jár. Továbbá az ingatlan nem összközműves, a pályázó pedig vállalta a szennyvízcsatorna kiépítését is, és piaci érték feletti árat ajánlott érte. Illetve, ha vannak is ott családi házak, azok engedély nélkül épültek, mert az üdülőövezet – szögezte még le Lőrincz Mihály.

A képviselők két részletben szavaztak.  Először magáról  a pályázatról, 10 igen, 3 nem (Fidesz) gombot nyomtak. Majd a befolyt összegek elhelyezéséről a döntést 10 igennel és 3 tartózkodással (Fidesz) fogadták el. A pénzt többek között a Pagony utcai óvoda új épületének tervezésére, az uszoda-sportcsarnok tetőszigetelésére, a Fém utca rendbetételére, illetve önkormányzati intézmények felújítására fordítják majd. Wittinghoff Tamás polgármester megjegyezte, hogy a Fidesz-KDNP frakció képviselői mindig elutasítják azokat a bevételi lehetőségeket, amelyekkel a város pénzt tud szerezni az állam által törvénytelenül elszedett 2,3 milliárd forint kompenzálására, és teszik mindezt „alaptalan érvek mentén”.

Döntés született még a Budaörs, Templom tér 12. sz. alatti ingatlan egy helyiségének bérleti szerződésének a meghosszabbításáról, amit Kovács László budaörsi festőművész hagyatékának megőrzése érdekében13 igennel fogadtak el.

Majd bérlakásokra pályázat kiírásáról (ITT olvasható) is döntöttek, 13 igennel.

Ezt követően Kovalik Sándort megválasztották a vagyongazdálkodási bizottságba külsős tagként és Premecz Enikőt (Jobbik) a pénzügyi bizottságba, már mint képviselő tagot. A képviselő testület 13 igennel szavazott és Kovalik Sándor letette az esküt.

A közmeghallgatás időpontját szintén 13 igennel megszavazták, ami október 10-én lesz. (Bővebben ITT.)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here