Győr elleni győzelemmel indult a BSC 1924-nek a szezon

0
512

Bár győzelemmel indult a Budaörsnek a Merkantil Bank Liga 2018/19-es idénye, a futballvezetőink szerint nem játszott jól a csapat Győrben. A végeredmény 0:1.

Július utolsó vasárnapján késő délután Győrben elrajtolt a Merkantil Bank Liga 2018/19-es idénye a budaörsi felnőtt férfi futball csapat számára. Az NB II-ben az előző szezonban elért negyedik hellyel magasra tette a lécet a csapat (erről ITT számoltunk be), de a cél erre az idényre nem lehet más, mint a biztos bennmaradás – olvasható a BSC 1924 összefoglalójában.

Több apró hibát vétett csapatunk az első percekben, amit a hazaiak nem tudtak kihasználni. Az ivószünetet követően, a 27. percben rögtön Czvitkovics egy távoli bombát eresztett meg, ami a keresztlécen csattant. Öt perccel később ismét Czvitkovics veszélyeztetett. Egy okos tekeréssel próbált Horváth eszén túl járni, a hazai hálóőr azonban bravúrosan védett. A szögletet középen kifejelték a védők, a labdára Kesztyűs csapott le, lövése a kapu mellé ment.
A félidő vége előtt a hazaiak előtt is megadatott a gólszerzés, Baracskai tálalt Magasföldi elé, aki 3 méterről a kapu fölé lőtt. Így gól nélküli döntetlennel mehettek a csapatok az öltözőbe.

A folytatásban az első helyzet csapatunk előtt adódott. A 49. percben Lengyel ugratta ki Sajbán Mátét, aki centikkel maradt le a labdáról középen. Az 56. percben Debreceni fejesét vágta ki a gólvonalról Medgyes hatalmas bravúrral. A 61. percben Baracskai érkezett remekül középen a beadásra, lövését Demjén védte hatalmas bravúrral. A 88. percben Fodor egy remek cselt követően ívelt középre, belül Lengyel érkezett, aki fejjel a bal alsóba bólintott 0-1. Az utolsó percekben több gól nem esett, így végül nagyon értékes győzelemmel sikerült kezdenünk a 18/19-es szezont.

Szakmai értékelés:

Mészöly Géza szerint „a Budaörs labda biztos, játszó csapat, ennek ellenére mindkét félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Ismét beigazolódott, hogy nem szép, kidolgozott helyzetekre játsszák a futballt, hanem gólokra””.

Bognár György azt nyilatkozta, hogy „nem játszottunk jól, de ha ilyen teljesítménnyel nyerünk, talán jó úton haladunk. A gólunk mellett egyszer a kapufát is eltaláltuk, így megérdemelt a győzelmünk.”

Merkantil Bank Liga NB II, 1. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Dorogi FC 0-1 (0-0)
Vác FC-Budafoki MTE 2-1 (2-0)
Tiszakécske-Soroksár SC 0-4 (0-0)
WKW ETO FC Győr-Budaörs 0-1 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Gyirmót FC Győr 0-2 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Kazincbarcika 1-0 (0-0)
Békéscsaba 1912 Előre-Credobus Mosonmagyaróvár 3-0 (2-0)
Aqvital FC Csákvár-Ceglédi VSE 3-3 (1-2)
BFC Siófok-ZTE FC 2-3 (0-1)
Vasas FC-BSS Monor 2-1 (1-1)

Még több fotó: ITT található.

A következő fordulót augusztus 5-én Békéscsaba ellen játsszák a budaörsiek a “‘hazai” pályán Tatabányán (bővebben ITT), hiszen az Árok utcai sportpálya beruházása még mindig  nem fejeződött be.

Forrás: BSC 1924