Gyerekek gyógyulási történeteit várják

0
793

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor gyermekünket egészségesnek tudhatjuk. Különösen akkor, ha  hosszan tartó betegségből felgyógyulva, megannyi vizsgálat, aggodalom és küzdelem után újra teljes életet élhet. A  K&H gyógyvarázs a szülők megindító történeteit várja, amivel a beküldők gyermeküknek egy óriás macit, az általuk megjelölt intézménynek pedig 1 millió forint értékű eszköztámogatást nyerhetnek.

Július 20-ig lehet jelentkezni a K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázatra. A szülők a khgyogyvarazs.hu oldalon keresztül küldhetik be megindító, 150 szavas történetüket, amivel köszönetet mondhatnak az egészségügyi dolgozók munkájáért, és reményt adhatnak azoknak, akik nap mint nap küzdelmes harcot vívnak gyermekük egészségéért.

Az idén 15 éves K&H gyógyvarázs program célja, hogy az orvosok, ápolók a modern orvosi eszközök segítségével könnyebben hozhassák meg okos döntéseiket, így a gyerekek mihamarabb visszatérhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhessenek. 2004 óta összesen 416 alkalommal, több mint 626 millió forint értékben támogattuk a gyermekegészségügyi intézményeket, miközben számos szívmelengető, csodálatos gyógyulás történetét ismerhettünk meg. Szeretnénk, ha ezt a pozitív érzést, lelki feltöltődést más is megtapasztalhatná, erőt meríthetne belőle. Programunk 15. évfordulója alkalmából ezért útjára indítottuk a K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története pályázatot. Arra biztatom a szülőket, hogy küldjék be történetüket, és nyerjenek 1 millió forintos műszertámogatást azoknak az intézményeknek, amelyet ők maguk jelölnek meg!”- mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A hazai gyermekellátásban dolgozóknak számos nehézséggel kell megküzdeniük – alulfinanszírozottság, túlterheltség, gyakran anyagi és megélhetési gondok -, de a gyermekek szeretete, a gyógyításuk iránti hivatástudat motiválja őket a mindennapokban. Szaktudásuknak, az innovatív eljárásoknak és műszereknek köszönhetően ma már számos súlyos betegség gyógyítható: míg az 1950-es években a daganatos gyermekek mindössze 10 százaléka, ma már 75-80 százalékuk meggyógyul. Egy-egy ilyen betegség azonban óriási megpróbáltatás az egész család számára, amely során nélkülözhetetlen lelki támogatást nyújthatnak a pozitív példák” – emelte ki Dr. Tímár Krisztina, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet klinikai kutatások referense.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here