Gurmai és Szél együtt kampányolt ma Budaörsön

0
113

Gurmai Zitával, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettesével, elnökségi tagjával és Szél Bernadett független országgyűlési képviselővel találkozhattak azok, akik hétfő délután a budaörsi buszvégállomás felé jártak.

Emlékezetes, hogy Szél Bernadett és Hadházy Ákos június 10-én hirdettek harcot a „nemzeti manipuláció” ellen a Facebookon. A jelenleg zajló nemzeti konzultáció kitöltetlen kérdőíveit gyűjtik be, homokszemet dobva ezzel a Fidesz rendszerébe. Hiszen – ahogy az ma délután itt Budaörsön is elhangzott néhány érdeklődő és újságíró előtt – így már nem dobálózhat a kormánypárt sem milliós számokkal, hogy hányan küldték vissza számukra kedvezően kitöltve ezeket az íveket. Ugyanakkor Szél Bernadett és Gurmai Zita sem kívántak számokat mondani arra a kérdésre válaszolva, hogy hány begyűjtött ívvel lennének elégedettek. Bármennyivel, nem ez a lényeg, hiszen nem is tudnak a kampányukra annyit költeni, mint a Fidesz, de ha lenne rá keret, akkor sem pazarolnák a pénzt ilyesmire – jelentették ki.

„Szeretettel köszöntök mindenkit Budaörsön, itt vagyunk egy elég nagy társaságban és várjuk a nemzeti konzultációs és manipulációs íveket, és Zitának meg az MSZP-nek van egy külön missziója, a Balaton ügye (… amire) a NER rátette a koszos mancsát, a partra, a tóra, és ha ez így folytatódik tovább, akkor nem sok marad a népnek, az embereknek” – vette kezébe a mikrofont először Szél Bernadett. Hozzátéve, hogy azért is nagyon fontos állomása Budaörs az országjárásuknak, mert településünk ellenzéki polgármesterrel folyamatosan a NER kereszttüzében van. Majd a képviselő felemelte a jelenlévő kameráknak a begyűjtött ívek egy csomagját, és innen is üzent Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosnak, hogy adatot nem kérnek senkitől,mert a legfontosabb, hogy ellenzéki politikusok dolgoznak együtt kint az utcán és beszélgetnek minden választópolgárral azokról a kérdésekről, ami a választópolgárokat érinti. S nagyon fontosnak tartom, hogy a Fidesz erre nem számított és ezért barátságtalan velünk folyamatosan, valótlanságokat állít és próbál úgy tenni, mintha mi valami illegális dolgot csinálnánk. (…) Majd remélem, hogy olyan méltó befejezése lesz ennek a propaganda kampánynak, amilyet megérdemel.”

„Nagyon sok szeretettel köszöntöm a budaörsieket és azokat a barátaimat, akik eljöttek, és fontos az, hogy a Demokratikus Koalíció is itt van velünk” – ezt már Gurmai Zita mondta – , hiszen sokkal erősebbek vagyunk közösen.” Majd megtudtuk tőle, hogy Szél Bernadettel is volt már sok közös állomásuk, múlt héten hat megyében tizennégy településen jártak és innen Budaörsről szintén együtt mennek majd tovább. „De miért tartjuk fontosnak, hogy a nemzeti konzultációs íveket összegyűjtsük? Hogy megtudjuk, önök mit gondolnak Orbán NER rendszeréről, ami nem más, mint hogy nem lehet eleget rabolni. (…)” Majd áttérve az „el a kezekkel a Balatontól” akcióra: „Három olyan dolgot tett az idén a Fidesz, ami nagyon nem tetszik az embereknek. Az egyik, hogy a szabadstrandokat felvásárolják, a másik, hogy nincs már lassan szabad kikötő, a harmadik pedig, hogy elkezdték túlépíteni a partot. A koronavírus alatt nagyon bátran 42 településre 63 milliárd forintot osztottak szét beruházásokra, minden ötödik kilométernél, ahol vagy Tiborc, vagy  Mészáros vagy Garancsi érdekeltségeket találunk. (…) Ezért is fontos, hogy beadjunk egy olyan országgyűlési határozatot, hogy akik ezt a támogatást kapták, valamilyen formában járuljanak hozzá a magyar családok üdüléséhez. (…) A Balaton mindenkié. (…)”

Mint a csoportképen látszik, a budaörsi ívgyűjtő kampányállomáson megjelent a Budaörs Fejlődéséért Egyesület négy budaörsi önkormányzati képviselője is: Farkas Benedek, Hauser Péter, Kisfalvi Péter és Tóth Ferenc.