Forgalmi rend változás és a buszok útvonalának változása a buszvégállomás átépítése miatt

0
1431

2019. június 17-től némileg módosított útvonalon járnak azok a buszok, amelyeket érinti a – várhatóan augusztus végéig tartó – buszvégállomás átépítés. A 40-es, 40B, 40E, 240-es, 140A, 140B, a 940-es és a 287-es buszok végállomását a Szivárvány utcában (az Ifjúság utcánál) az elmúlt napokban kialakított ideiglenes megállóhelyre helyezik át, illetve itt állnak meg a 972-es és 972B buszok is. Ezzel együtt a Szivárvány utcát egyirányúsítják a Napsugár sétány és az Ifjúság utca között a Baross utca irányába.

  • A 40-es busz helyett többségében 40B jelzéssel indulnak buszok az ideiglenes Szivárvány utcai Budaörsi Lakótelep végállomás felől Kelenföld vasútállomás felé.
  • A 40-es busz Kelenföld vasútállomás felé a Szivárvány utca egyirányúsítása miatt a Szivárvány utca–Baross utca–Árok utca–Szabadság út útvonalon halad, ezért nem érinti a Patkó utca megállót.
  • A 40B busz Kelenföld felől Budaörs felé nem közlekedik, helyette a sűrített 40-es busszal lehet utazni.
  • A 88B busz csak munkanapokon hajnalban indul, a késő esti és a hétvégi indulási időpontokban a 88-as busz közlekedik helyette. A 88B busz a Gimnázium megállóhely–Szabadság út–Alcsiki dűlő módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Patkó utca és a Budaörsi lakótelep megállóhelyet.
  • A 140-es busz a Széll Kálmán tér felé a Sport utca–Bretzfeld utca–Szabadság út–Szivárvány utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ifjúság utca, a Patkó utca és a Gimnázium megállót, a Budaörsi lakótelepnél pedig az ideiglenes Szivárvány utcai megállóhelyen lehet felszállni rá.
  • A 140B busz a Budaörsi lakótelep felé a Sport utca–Bretzfeld utca–Szabadság út–Szivárvány utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti az Ifjúság utca megállót. A buszjáratra a 40B Lévai utca, majd a 40-es busz Gimnázium és Patkó utca megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 40E, a 140A, a 240-es, a 287-es és a 940-es busz   a fővárosi végállomása irányába a Szivárvány utca–Baross utca–Bretzfeld utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Patkó utca és a Gimnázium megállóhelyet. A buszjáratra a 40B Ifjúság utca és Lévai utca megállójában lehet felszállni.
  • A 972-es és 972B busz Törökbálint felé a Szivárvány utca–Baross utca–Árok utca–Szabadság út módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Patkó utca és az Alcsíki dűlő megállóhelyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: bk