Foci NB II: Soroksár – Budaörs 5-4 (Jól jön a pihenő…)

0
504

Foci NB II: Soroksár – Budaörs 5-4

Sokáig úgy tűnt, hogy a lehető legjobban alakul a Soroksár elleni mérkőzés csapatunk számára március 13-án. A BSC két Halmai Ádám-góllal 2-0-ra vezetett az első félidőben. A második játékrészben ugyan szépítettek a hazaiak, ám Pethő Bence három perc alatt kétszer is eredményes volt. Ekkor úgy tűnt, hogy átszakad a gát és megszerzi idei első győzelmét csapatunk. A Soroksár azonban feltámadt és az utolsó félórában négy gól szerezve megfordította a mérkőzést. A BSC a 9. helyre csúszott vissza a tabellán, míg a Soroksár feljött az 5. helyre.

NB II., 29. forduló:
Soroksár – Budaörs 5-4

Soroksár: Major – Hudák, Gárdos (Kópis, 79.), Ramadan, Csontos, Csernik, Pászka, Tóth D. (Szerető, 56.), Takács, Derekas, Erdélyi (Ladányi, 71.)
Nem lépett pályára: Tóth K., Mándoki, József D.
Vezetőedző: Lipcsei Péter

Budaörs: Kovács P. – Menyhárt, Zsidai, Gyurácz, Kékesi – Molnár Cs., Petneházi, Csiki (Molnár T., 73.), Végh (Petró, 46.) – Halmai, Pethő (Horváth E., 86.)
Nem lépett pályára: Szabó B., Tóth G., Vágó G., Halácsi, Gula, Pintér D., Váradi
Vezetőedző: Márkus Tibor

Gólszerző: Csontos (47.), Derekas (68.), Hudák (71.), Pászka (81.), Ramadan (93.), illetve Halmai (9., 12.), Pethő (53., 56.)

Sárga lap: Derekas (86.), Ramadan (93.)

Márkus Tibor értékelése:
Az első félidőben kétgólos előnyt sikerült szereznünk. További gólokat is szerezhettünk volna, de nem voltunk elég kíméletlenek a kapu előtt. A második játékrészben visszahoztuk a meccsbe a Soroksárt, de két gyors góllal nagyobb előnyre tettünk szert. Ez követően beleültünk a meccsbe, az ellenfél pedig minden mindegy alapon játszva fordítani tudott, ebből pedig már nem tudtunk felállni.

Három hét szünet következik a bajnokságban. A következő mérkőzés a Dorog ellen lesz. A találkozót április 4-én játsszák Tatabányán.

Percről percre

A játékvezető lefújta mérkőzést.

90+3.: 5-4: Csontos beadását Ammar fejelte a léc alá.

A játékvezető 3 percet hosszabbít.

90. perc: Ladányi a gólvonalon lőtte keresztbe a labdát, de senki sem tudott beleérni.

89. perc: Ladányi hozta helyzetbe Cserniket, aki a blokkba lőtte a labdát.

85. perc: Derekas kapott sárga lapot, mert szabálytalanul állított meg egy kontra akciót.

84. perc: Ammarnak nem volt szíve leadni a labdát, lövését pedig blokkolták a védők.

81. perc: 4-4: Kapu előtt kavarodást követően Pászka lőtt a kapuba.

79. perc: Gárdos helyére Kópis érkezett.

78. perc: Molnár került helyzetbe, de Major kivetődve szögletre mentett.

72. perc: Csiki helyére Monár érkezett a vendég csapatba.

71. perc: 3-4: Hudák lövése beesett a hosszú sarokba. Közben Erdélyi helyére Ladányi érkezett.

68. perc: 2-4: Szerető volt önzetlen, hisz helyzetben volt, amikor Derekashoz passzolt. Középpályásunk közelről a kapu közepébe lőtt.

67. perc: Csernik hozta helyzetbe Ammart, aki közelről Kovácsba lőtte a labdát.

62. perc: Csernik beadását Erdélyi 3 méterről a jobb kapufára fejelte.

56. perc: 1-4: Hudák röviden hátrapasszolt labdájára Pethő csapott le. Eltolta Major mellett, majd az üres kapuba gurított.

55. perc: Erdélyi lövését Kovács bravúrral védte.

53. perc: 1-3: Újabb kontra végén Pethő lőtte ki a jobb alsó sarkot.

52. perc: Halmai kapott hosszú indítást, de Major az utolsó pillanatban lábbal védeni tudott.

49. perc: Csernik futott el a bal oldalon, majd laposan Ammar elé gurított. Szélsőnk lövését becsúszva blokkolták a védők.

47. perc: 1-2: Pászka szögletét Csontos vette le a hosszú saroknál, majd közelről a kapuba lőtt.

46. perc: A szünetben Végh helyére Petró érkezett a Budaörs csapatába.

A játékvezető lefújta az 1. félidőt.

44. perc: Gárdos beadását Ammar senkitől sem zavartatva 5 méterről kapu fölé fejelte.

42. perc: Gárdos éles szögből leadott lövését Kovács vetődve a mezőnybe ütötte.

38. perc: Csernik játszotta tisztára magát, 17 méteres lövése megpattant Gyuráczon, lelassult, így nem okozott gondot a kapus számára.

35. perc: Derekas révén vezettünk kontrát.Középpályásunk Erdélyit hozta helyzetbe, aki sokat várt, így szerelni tudták a visszazáró védők.

30. perc: Hudák bal felsőbe tartó lövését Kovács szép mozdulattal védte.

25. perc: Pethő lövését tolta ki Major a felső léc alól.

22. perc: Pászka tökéletesen lőtte középre a bal oldali oldalszabadrúgást, de az érkezők lemaradtak a labdáról.

18. perc: Hudák 18 méteres lövése kapu fölé szállt.

15. perc: Ismét Halmai került helyzetbe, de ezúttal Major kivetődve védeni tudott.

12. perc: 0-2: Hazai szöglet után kontrázott a vendég csapat. Az akció végén Halmai Major mellett a jobb alsó sarokba lőtt.

9. perc: 0-1: Halmai szép átvétel után beadáshoz készült. Lábáról lecsúszott a labda, de így lett jó. Major fölött a hosszú sarokba hullt.

6. perc: A menteni igyekvő Pászkáról Pethő elé pattant a labda, aki egy átvétel után 7 méterről nagy helyzetben kapu fölé lőtt.

3. perc: Petneházy bal oldali szöglete a felső lécről a mezőnybe pattant.

1. perc: A sötét mezes Budaörs kezdte a mérkőzést.

 

Menyhárt Attila: A szünetben rendezni kell a sorokat

Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt a meccset 4-1-ről el tudjuk veszíteni, az egész csapatnak traumatikus élmény ez – mondta a Soroksár elleni mérkőzés után Menyhárt Attila. Rutinos játékosunk szerint csak úgy tud kimászni a gödörből az együttes, ha elkezd meccseket nyerni. Reméli, hogy a szünet alatt rendezni tudják a sorokat.

4-1-re vezettetek a Soroksár ellen, mégsem sikerült pontot szerezni. Mi történt?
Az első félidőben meg voltam róla győződve, hogy megnyerjük a mérkőzést. Stabilak voltunk, támadásban pedig hatékonyak. Nem éreztem az ellenfélen, hogy veszélyeztetné a győzelmünket. A negyedik gólunk után úgy gondoltam, hogy uraljuk a mérkőzést és begyűjtjük a három pontot. Az ellenfél mindent egy lapra feltéve elkezdett rohamozni. „Hosszúak” voltunk, nagy volt a hely a védő-, és a támadósor között, ezáltal nagy területeket hagytunk nekik. A harmadik góljuk sorsdöntő volt, akkor azt éreztem, hogy nemcsak a három pont, de a pontszerzés is veszélybe kerülhet. Az ilyen mérkőzéseknek van egy lélektana. Végül nagyon rosszul jöttünk ki belőle, és bekövetkezett az, amire álmomban sem gondoltam volna, hogy ezt a mérkőzést elveszítjük 4-1-es vezetésről. Eddig pályafutásom során nem éltem még át hasonlót, még mindig a történtek hatása alatt vagyok, nagy trauma ez az egész csapatnak.

Úgy tűnik eddig két ellentétes félévet produkáltok, míg ősszel minden összejött, tavasszal semmi. Hogy élitek ezt meg, mi lehet a gond?
Gyengült a csapat az őszhöz képest. Meghatározó játékosok távoztak. Ebben látom az egyik okot. A másik ok inkább mentális. Egy sikertelen szériában megcsappan a játékosok önbizalma. Ezt az önbizalomhiányt mindenkin lehet érezni, nem vagyunk olyan magabiztosak – ez a folyamat a sikertelenség velejárója. Ezen a helyzeten egyetlen módon lehet fordítani, gőzelemmel. Egy győzelem pozitív folyamatokat indíthat el.

Voltál már ilyen helyzetben pályafutásod során, vagy ez neked is új?
Volt már részem olyanban, hogy sokáig nyeretlenek voltunk. Egy ilyen szituációt mindig nehéz kezelni, ez mindig nagyon nehéz periódus egy játékos életében. Mi most valamiért egy ilyen helyzetet élünk meg, amiből tényleg csak úgy tudunk kilábalni, ha elkezdünk meccseket nyerni.

Milyen a hangulat az öltözőben?
Természetesen egy ilyen széria az öltözői hangulatra is rányomja a bélyegét. Mi, rutinosabb játékosok próbálunk ezen változtatni, kicsit visszazökkenteni a társaságot, de nagyon nehéz, mert az eredmények meghatározzák a légkört.

Jól jön most ez a három hét szünet?
Szerintem jól. Remélem, hogy rendezni tudjuk a sorokat, visszatérnek a hiányzók és bízom benne, hogy mentálisan is fel tudunk töltődni. Mivel profi játékosok vagyunk, fontos hogy mindenki átérezze, hogy előre kell nézni, és nem szabad hagyni, hogy ezek a kudarcok túl hosszú ideig lekössék a gondolatainkat, mert akkor nem tudunk pozitív változásokat eszközölni. Ezzel a mentalitással kell nekifutnunk a következő bajnokinak. Én bizakodó vagyok.

Forrás: BSC 1924 és soroksarsc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here