Foci NB II: negyedik helyen a Budaörs

0
740

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában a Kazincbarcika volt a budaörsi felnőtt futballcsapat ellenfele Tiszaújvárosban. Bár nem jó előjelekkel vártuk a mérkőzést, összesen nyolcan hiányoztak sérülés, illetve megbetegedés miatt, a végeredmény 1:4, tehát Budaörs nyert, amivel a tavaszi forduló indulásakor hatodik helyen álló csapatunk a 4. helyre lépett előre a tabellán.

Megpróbáltuk a mérkőzés elejétől mi irányítani a mérkőzést, ami egy kicsit görcsössé tette a csapatot, és sok hibával, pontatlanul játszottunk az első félidő első felében. Ahogy a futballban lenni szokott, ilyenkor büntet az ellenfél, és végül a 23. percben megszerezték a hazaiak a vezetést. Murai állt középen jó helyen, a centerezés üresen találta, így csak a kapuba kellett passzolnia, amit nem hibázott el 1-0. A bekapott gólt követően igyekeztünk minél hamarabb egalizálni az eredményt, de vagy a hazaiak kapusa, Fila lépett ki jól, vagy Adamcsek maradt le centikkel a labdáról. Így az 1-0-s hazai vezetéssel mehettek a csapatok a szünetre.

A szünetben Bognár György cserélt, Szántó helyére Pethőt küldte pályára a gyors egyenlítés reményében. A fordulást követően csapatunk játéka feljavult, és a hazaiak erejét felőrölte a folyamatos védekezés. A hazaiaknál csereként pályára lépő Kristófi a 77. percben, a saját tizenhatosukon belül lerántotta Czvitkovicsot, a játékvezető egyből a büntetőpontra mutatott. A büntetőt maga a sértett értékesítette, ezzel egalizálva az eredményt. 1-1

A folytatásban Budaörsi gólfesztivált láthattak a kilátogató szurkolók. A 83. percben Czvitkovics beadása találta üresen Pethőt, aki a kapu bal alsó sarkába fejelt 1-2.

A 86. percben Fodor harcolt ki tizenegyest, a labda mögé Czvitkovics állt, és magabiztosan értékesítette azt 1-3

Az i-re a pontot végül a csereként pályáralépő, Lengyel Béla helyezte fel. A 89. percben Lengyel egy remek cselt követően vezethette kapura a labdát, majd a kilépő kapus mellett emelt a kapuba 1-4

A hiányzó játékosok távollétében a mai, Kazincbarcika elleni győzelmünk még inkább felértékelődik. Csapatunk ezzel a győzelemmel már a 4. helyen áll a Merkantil Bank Ligában!

(Zárójelben tegyük hozzá: mindeközben a BSC saját pályájának a felújítása Budaörsön az Árok utcában tovább csúszik. A legutóbb ígért márciusi határidő sem tartható, mert szeptember és december között állt az építkezés a sporttelepen, egy jóváhagyó határozat hiánya miatt. Ennek kézhezvétele után elindultak a belső munkálatok – ecsetelte a Nemzeti Sport Online-nak Kiss Károly, a Budaörsi SC elnöke. – „A műhelymunka java persze még hátravan a szerkezetkész épületen; terveink szerint nyárra végezhetünk a második ütemmel, viszont szeretnénk, hogy már ennek befejezése előtt elinduljanak a harmadik ütem előkészületei, így a teljes munkálat még nyáron lezárulhat” A harmadik ütem a biztonságtechnikai feladatokat, illetve a pálya teljes rekonstrukcióját tartalmazza. „Mindezek után vehetjük birtokba a létesítményt, persze a használatbavételhez egy hatósági eljárás is szükséges, amely szintén időt vesz majd igénybe – folytatta az elnök. – Bízunk benne, hogy a következő szezonra szóló NB II-es licencet már saját létesítményünkre kaphatjuk meg a szövetségtől, s így a bajnokság elején már ismét otthon tudunk játszani. Természetesen sajnáljuk, hogy késnek a munkálatok, de sokan dolgozunk rajta, hogy a stadionfelújítás mielőbb befejeződjön.” Így Budaörs a tavaszi szezonban is Tatabányán rendezi a hazai mérkőzéseit.)

Forrás: bsc 1924 és Nemzeti Sport Online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here