Foci NB II: Hosszú idő után végre nyert a Budaörs

0
405

A hat forduló óta nyeretlen Budaörsi SC futball csapata a Dorogot fogadta vasárnap az Árok utcában mintegy 300 néző előtt. Balázs Zsolt duplája mellett a csereként pályára lépő Molnár Tibor is betalált, így Toldi Gábor alakulata 3–0-s győzelmet aratott a dorogiak felett és ezzel a 17. helyen áll most a bajnokságban.

Fotó: Meder István

NB II., 28. forduló, 2022. március 13.

Budaörs – Dorog: 3-0

Összefoglaló

Hazai pályán köszörülhette ki a csorbát vasárnap délután a Budaörs, amely a hétközi fordulóban súlyos vereséget szenvedett Szegeden (6-0). Ezúttal a Dorog volt az ellenfél az Árok utcában, mely csapatnak az utolsó hat meccse közül öt szintén nem hozott győzelmet.

A kiesés szélén álló budaörsiek kezdtek aktívabban, az első nagyobb helyzet mégis a vendégek előtt adódott, Szabó Lukas azonban közelről célt tévesztett. A folytatásban kiegyenlítődött a játék képe, a kapuk ugyanakkor sokáig nem forogtak veszélyben. A félidő hajrájához érve aztán az enyhe mezőnyfölényben futballozó hazaiak megszerezték a vezetést, Balázs Zsolt volt szemfüles az öt és felesen belül (39. perc, 1–0).

A fordulás után sem változott számottevően a játék képe, az igencsak enerváltan küzdő vendégek nem tudtak helyzeteket kialakítani, míg a budaörsi beadások rendre veszélyesnek bizonyultak. Egy védelmi megingást kihasználva a játékrész feléhez érve Molnár Tibor megduplázta a hazai előnyt (64. perc, 2–0), ráadásul kisvártatva a dorogi Berkó Ádám megkapta a második sárga lapját, így emberelőnybe került a Budaörs. A pontot az i-re a duplázó Balázs Zsolt tette fel, a Budaörs magabiztos győzelmével ideiglenesen elmozdult a kiesőzónából (83. perc, 3–0).

Fotó: Meder István

A vezetőedző, Toldi Gábor értékelése:

„Rendkívül értékes három pontot szereztünk. Ami pedig még ennél is fontosabb, hogy a szerdai fiaskó után sikerült felállnunk a padlóról. Ilyen különbséggel is megérdemelt győzelmet arattunk, gratulálok a csapatomnak.”

A mérkőzésről további részletek ITT olvashatók.

Forrás: nemzetisport.hu 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here