Foci NB II: Győzött a Budaörs a Soroksár ellen

0
336

A Budaörs 1-0-ra győzött a Soroksár ellen vasárnap a labdarúgó NB II 10. fordulójában Tatabányán. Ezzel a csapat a hatodik sikerüket aratta a szezonban.

A BSC-nek ez volt az első mérkőzése Márkus Tibor tényleges irányítása alatt, aki így győzelemmel debütált a kispadon.

A mérkőzés összefoglalója:
Budaörsi lehetőséggel kezdődött a mérkőzés. A 3. percben Petneházi kapott jó labdát, lövése egy védőn megpattanva ment mellé. A 23. percben ismét Petneházi volt főszerepben, 25 méterről eleresztett lövését Varga védte. A 41. percben is Petneházi veszélyeztetett. 20 méterről végezhetett el szabadrúgást, lövése az oldalhálóba vágódott.

A második félidőben több helyzetet alakítottak ki a csapatok. Az 50. percben Derekas éles szögből leadott lövésénél kellett nagyot védenie Kovács Péternek. Az 54. percben Molnár Csaba távoli lövését Varga védte. A szöglet is veszélyesnek bizonyult, Sajbán fejese Varga kezében landolt. A 63. percben Pethő fejesét védte a vendégek kapusa, míg 5 perccel később Marques-Airosa lőtt fölé kapásból. A 80. percben Valencsik lőtt mellé. A 88. percben egy szép támadás végén Halmaihoz került a labda, aki egy cselt követően 10 méterről helyezett a jobb alsóba, megszerezve ezzel a győzelmet a csapatnak.

NB II., 10. forduló:
Budaörs – Soroksár 1-0

Budaörs: Kovács P. – Marques-Airosa (Menyhárt, 81.), Kékesi, Fényes, Gyurácz – Molnár Cs., Sajbán (Horváth E., 75.), Petneházi – Halmai, Zeke, Pethő (Horváth R., 67.)
Nem lépett pályára: Szabó B., Halácsi, Molnár T., Zsidai
Vezetőedző: Márkus Tibor

Soroksár: Varga – Orosz (Szerető, 78.), Ladányi (Tóth D., 61.), Valencsik, Huszák, Csernik, Gyömbér, Lovrencsics (Erdélyi, 68.), Takács, Derekas, Korozmán
Nem lépett pályára: Abu, Gárdos, Vida
Megbízott edző: Kocsis Attila

Gólszerző: Halmai (88.)

Márkus Tibor értékelése:
Nem azt játszotta az ellenfél, amire számítottunk, de sikerült rájuk kényszeríteni az akaratunkat. Sokat birtokoltuk a labdát, a hajrában pedig egy gyönyörű támadás után szereztük meg a győztes gólt.

A BSC 18 ponttal a negyedik helyen áll a bajnokságban. A következő fordulóban Dorogra látogat csapatunk. A mérkőzést vasárnap (10.04.) 15 órától játsszák.

Halmai Ádám: Egységesek vagyunk

 

Egy ikszes mérkőzést tudtunk a hajrában megnyerni – értékelte a Soroksár elleni győzelmet a győztes gólt szerző Halmai Ádám. A fiatal támadó úgy érzi, lehet látni a mérkőzéseken, hogy egységes a csapat.

BSC 202021 MBL 10F BUDAORS SOROKSAR SC 1 0 HALMAI ADAM

Hogyan értékelnéd a Soroksár elleni győzelmet?
Nehéz mérkőzés volt, mert nem azt játszotta a Soroksár, mint amire számítottunk tőlük. A megszokottól eltérően jobban visszaálltak, mélyebben védekeztek, ezáltal nehéz volt mögéjük kerülni. Ikszes meccs volt, egyik csapatnak sem volt nagyobb lehetősége. Szerencsére nekünk a végén volt egy, és ezt ki tudtuk használni.

Ráadásul ez a gól a te nevedhez fűződik, ami feltételezem plusz örömöt ad neked.
Igen, támadóként mindig örülök, ha gólt szerzek, ha pedig ez három pontot ér, mint most, az még boldogabbá tesz.

Hogyan éltétek meg az edzőváltást?
Sajnáljuk, hogy Bognár György távozott a csapattól, de könnyebbséget jelent, hogy az a Márkus Tibor vette át az irányítást, akivel eddig is együtt dolgoztunk. Elmondta, hogy nem kell sok változással számolni, hasonló lesz a játékhoz való hozzáállás, mint ami eddig is volt, és megyünk tovább a megkezdett úton.

Hogyan látod a csapat eddigi teljesítményét?
Jobban kezdtük ezt a szezont mint az előzőt, ezt jól mutatja a tabellán elfoglalt helyünk. Egységesebbek vagyunk, amit a mérkőzéseken is lehet látni.

Következő fordulóban Dorogra utaztok. Mit vársz a mérkőzéstől?
Egy egységes, erős csapat a Dorog, mindig megszenvedünk ellenük. Ennek ellenére győzni megyünk, ez pedig a mostani formánk alapján sikerülhet is.