Foci NB II: Emberhátrányos győzelem Szolnokon

0
207
Küzdelmes mérkőzésen lett meg a nagyon fontos három pont.

Vasárnap, az év első bajnokiján Budaörs NB II-es futball csapata a Szolnokhoz látogatott. Toldi Gábor irányításával ez volt az első bajnoki meccse a csapatnak. A mérkőzés egyetlen gólját Sajbán Miklós szerezte már a 14. percben, szabadrúgásból. A 72. percben Zsidai László kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott a BSC1924, de így is megtartotta előnyét a mérkőzés végéig. Végeredményben egy küzdelmes mérkőzésen emberhátrányban is begyűjtötte a három pontot csapatunk, amely 23 ponttal 15. helyre jött fel a tabellán.

NB II., 21. forduló, 2022. január 30.:
Szolnok – Budaörs 0-1

Összefoglaló:

Szolnokon, a Tiszaligeti Stadionban nagy szélben került sor a találkozóra, ami alapjaiban határozta meg a játék képét. Sajbán Miklós szerencsés szabadrúgásgóljával hamar vezetést szereztek a vendégek (0–1), ezt követően a Budaörs beállt védekezni, a hazaiak számára nehéz volt fogást találni rajta. Nem is igazán sikerült helyzeteket kialakítania a Szolnoknak, ám a szünet előtt így is majdnem összejött az egyenlítés, Lakatos Csaba azonban a kapu torkából fölé fejelt.

A második félidő első percei a vendégeké voltak ugyan, de ezt követően már végig a hazaiak irányítottak, akik előtt óriási sansz adódott, miután Zsidai László butasága miatt emberelőnybe kerültek. Ám hiába a kék-fehérek létszámfölénye, egy veszélyes fejest és egy véleményes büntetőszituációt leszámítva nem sikerült igazi zavart okozniuk a budaörsi kapu előtt. Ezen a mérkőzésen nem volt a szolnokiak között olyan játékos, aki a hátára tudta volna venni a csapatot, így nem is jött össze az egyenlítés, a vendégek örülhettek a lefújáskor.

Toldi Gábornak jól sikerült a debütálás a kispadon.

Fotó: Nagy Balázs/Új Néplap

Toldi Gábor értékelése:
Irreális körülmények között, játékra alkalmatlan pályán, és jókora szélben kellett futballozni, amit mindkét csapat dolgát jócskán megnehezítette. Emiatt futballt magát keveset láthattunk, inkább a küzdés, és a szervezettség dominált mindkét oldalon. Szerencsére egy jól eltalált szabadrúgásból szerzett góllal meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Rendkívül pozitív volt az a munka, amit a srácok beleraktak a mérkőzésbe, a legfontosabb pedig, hogy nagyon értékes három pontot szereztünk.

A következő fordulóban a Pécset fogadja csapatunk. A mérkőzést vasárnap (02.06.) 14 órától játsszák.

A mérkőzésről további részletek ITT olvashatók.

Korábbi cikkeink a csapat bajnoki szerepléséről ITT találhatók.

Forrás: bsc1924.hu és nemzetisport.hu 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here