Foci: Döntetlennel kezdődött az új bajnoki szezon Budaörs számára

0
570

Döntetlennel zárult a hétvégén a Labdarúgó Merkantil Bank Liga 2017/’18-as bajnoki szezon első mérkőzése az NB II-ben játszó budaörsi felnőtt férficsapat számára: Budaörs – Gyirmót FC Győr 1-1. Gólszerzőnk Kékesi Alex.

 

Mivel a budaörsi pálya még épül, a BSC labdarúgói a „hazai” mérkőzéseket Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban játsszák. Így volt ez most hétvégén is, ahol a nyáron megújult csapat a győri Gyirmót FC-t várta.

A kezdő csapatokunk: Kemenes, Marques-Ariosa, Medgyes, Kékesi, Tányéros, Sajbán Miklós, Sajbán Máté, Bakos, Pethő, Czvitkovics, Deli.  Cserék: Bese, Wild, Gyurácz, Horváth R., Ódé, Sprinzeisz, Lengyel. Szakmai igazgató: Bognár György.

A mérkőzés végeredménye: Budaörs-Gyirmót 1-1 ( 0-0 ). A mieink a gólt az 54. percben szerezték.  A baloldalról történő hatalmas bedobást csúsztatták meg középen és a labdára remekül érkező Kékesi fejesével szereztük meg a vezetést. Az ellenfél az egyenlítő gólt már a hosszabbítás alatt, a 91. percben szerezte egy szabadrúgást követően. Bár Kemenes először védett, de a kipattanóra a győri Présinger csapott le, aki a bal felsőbe rúgta a labdát. Ezt követően a hosszabbítás utolsó percében Bakos még beállt a labda mögé 25 méterre a kaputól, de az ellenfél kapusa magabiztosan védett.

A két gólhoz vezető események: a 8. percben a mérkőzés a középpályán zajlik, rengeteg a párharc, így egyik kapu előtt sem adódott nagyobb gólhelyzet. A 15. percben Varga próbálkozott 17 méterről egy tekeréssel, lövése nem sokkal kerülte el a bal felső sarkot, majd egy győri játékos tört be a tizenhatoson belülre, lövését Kemenes védte. A 28. percben a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki a győriek részéről, keresztpasszt követően érkezett a hosszún a játékosuk, aki 7 méterről, a kapu fölé lőtt. Ezt követően szögletből érkezett fejes Kemenes kapujára, a labdát, Marques-Ariosa vágta ki a gólvonalról. Utána a győri Simon sárgalapos figyelmeztetést kapott műesésért, a helyzet érdekessége, hogy a kapunk előtt történt a szituáció, amire sokan azt hitték a szurkolók közül, hogy tizenegyest ad a játékvezető, de szabadrúgást ítélt kifelé.

Már a második félidőben 47. percben bal oldali beadásra érkezett középen Jano, lövését Tányéros blokkolta. A szögletet követően a hosszú oldalról visszalőtt labdát szintén Jano próbálta fejjel kapura tenni, a labda nem sokkal kerülte el a kapu jobb felső sarkát. Majd Kemenes védett remekül egy távol lövést. Utána Simon próbálkozott lövéssel, labdája nem sokkal kerülte el a kaput. Czvitkovics adott remek labdát Pethőnek, aki átvételt követően lőtt kapura, lövése a bal felső sarok felett ment el centikkel. Németh érkezett középen a beadásra, fejese centikkel ment el a kapu jobb felső sarka mellett. Majd Czvitkovics került helyzetbe a tizenhatoson belül, lövése a kapu mellé ment nem sokkal. Varga került helyzetbe 20 méterre a kaputól, lövése a jobb kapufán csattant. Majd Deli próbálkozott 20 méterről lövéssel, Sebők bravúrral védett. Ekkor Bakos kapott sárgalapos figyelmeztetést elkésett belépőért.

Összességében igazságos döntetlen értünk el a feljutásra pályázó Gyirmót ellen.

„Nem volt szép a játék, inkább a küzdelem dominált a mérkőzésen. A játék minősége nem volt túl magas szintű, mindkét csapattól többet vártam. Az eredményt igazságosnak tartom, még akkor is, ha a legvégén kaptuk az egyenlítő gólt” – értékelt utána Bognár György.

Forrás: bsc1924.com és facebook